facebook

У Києві мітингують профспілки: освітяни висунули свої вимоги до влади

У Києві мітингують профспілки: освітяни висунули свої вимоги до влади

Інформує Всеосвіта.

Учасники акції виступають проти «антитрудових та антипрофспілкових законопроєктів» від влади.
Сьогодні, 7 жовтня 2021 року, представники Федерації профспілок України вийшли у Києві на акцію протесту у Всесвітній день за гідну працю.

Учасники протесту у формі пішої ходи пройшли від пам’ятника Т.Г. Шевченку до Кабінету Міністрів та Верховної Ради. Про це повідомляють на офіційнийному вебпорталі Федерації професійних спілок України.

Акція відбувається під гаслом «Захистимо свої трудові права і свободи на об’єднання в профспілки. Здобудемо краще життя!»

У Профспілці працівників освіти і науки вирішили доєднатися до ініціативи Федерації профспілок України та взяти солідарну участь в акції протесту.

Профспілка працівників освіти і науки України бере солідарну участь у акції і висуває свої вимоги до влади проти звуження прав та гарантій спілчан-освітян, – зазначають в освітній профспілці.

Профспілка вимагає від Верховної Ради та Кабінету Міністрів у Державному бюджеті України на 2022 рік забезпечити:

  • видатки на освіту в обсязі не меншому від 7% ВВП;
  • видатки на реалізацію статті 61 закону «Про освіту» щодо розмірів посадових окладів педагогічних та науково-педагогічних працівників;
  • розподіл освітньої субвенції, який гарантуватиме належний рівень оплати праці вчителів ЗЗСО;
  • видатки для виплат академічних стипендій, що розширять коло стипендіатів;
  • видатки на фінансування закладів вищої освіти.
Чтайте також:  Україні потрібні успішні сантехніки, а не лише юристи: заступник міністра освіти і науки

Також профспілка вимагає від парламенту забезпечення трудових прав вчителів-пенсіонерів.

Загалом учасники акції виступають проти «антитрудових та антипрофспілкових законопроєктів» від влади. Зокрема, це проєкт закону №5371 щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність, законопроєкт №5388 щодо дерегуляції трудових відносин та законопроєкт №2681 щодо окремих питань діяльності професійних спілок.

Джерело.


Повернутись вверх