facebook

Вимога 80% вакцинованих: у суді оскаржили заборону доступу до шкіл

Вимога 80% вакцинованих: у суді оскаржили заборону доступу до шкіл

Окружний адміністративний суд міста Києва просять скасувати постанову Кабінету Міністрів, що стосується обмежень у відвідуванні навчальних закладів здобувачами освіти при менш ніж 80% вакцинованих проти коронавірусу вчителів.

«Окружним адміністративним судом міста Києва зареєстровано позов до Кабінету Міністрів України, позивачем зазначений Дмитро Ламза. Позивач просить скасувати Постанову Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року №1236 (в редакції від 24.09.21) «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобіганню поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» в частині, що стосується відвідування навчальних закладів здобувачами освіти», – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, відповідно до оскаржуваних положень, у разі встановлення жовтого рівня епідемічної небезпеки дітям буде дозволено відвідувати дошкільні, спеціальні заклади, 1-4 класи закладів загальної середньої освіти, а також заклади освіти, в яких працює не менше 80% працівників, які мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від коронавірусу, негативний тест тощо. А в разі встановлення червоного рівня – усі працівники повинні мати один із вищевказаних документів.

На думку позивача, положення оскаржуваної постанови є дискримінаційними стосовно працівників освіти.

Чтайте також:  "Спочатку дітей вчать за планшетами, а потім дивуються, що вони не можуть переказати кілька абзаців": психолог пояснив шкоду ґаджетів...

Наразі суд вирішує, чи відкривати провадження у справі.

Джерело.


Повернутись вверх