facebook

Школа не справляється, тому люди звертаються до репетиторів

Школа не справляється, тому люди звертаються до репетиторів 

Чому часто батьки вимушені шукати репетитора, щоб підготуватися до ЗНО? Розмова з колишньою репетиторкою, а нині блогеркою та письменницею Тетяною Комлик, відомою в мережі як Татуся Бо.

Тетяна Комлик: У процесі виховання радянської людини використовувався один єдиний вірний метод — зламати особистість і на тих руїнах побудувати такого радянського чоловічка, який буде правильним гвинтиком системи й діятиме саме так, як потрібно. Незламними лишались одиниці. Після десятків років ми маємо педагогів, налаштованих на саме такі педагогічні методи — зламати й на основі цього побудувати систему, а її давно немає, світом правлять особистості. Як працювати з особистістю педагогів мало де вчать. Таких вчителів справді одиниці й вони прийшли до цього через самоосвіту, самоприйняття та навіть психотерапію.

Школа не справляється, тому батьки, які хочуть, щоб їх дитина отримала хорошу освіту, звертаються до репетиторів. Репетитор працює конкретно з цією дитиною сам на сам, це індивідуальні заняття. Разом з тим, репетитор може підлаштовуватись під психотип учня, його потреби.

Ми ростимо все-таки людей, а не гвинтики системи. Ми виховуємо людину, громадянина, а не машину для запам’ятовування. Дані, які людина запам’ятовує бездумно, а не засвоює, залишаються в голові ненадовго. Обговорюючи проблеми в освіті та освітній сфері варто говорити, що є хороші педагоги, яких треба шукати, на яких треба дивитись, брати приклад.

Чтайте також:  "Діти поводяться так, як їх виховали батьки": Лікарчук запропонував ввести жорсткі штрафи в школах і навів приклад Казахстану

Джерело.


Повернутись вверх