facebook

Гроші на вітер: В Італії директори проти закупівлі пересувних парт з вбудованим столом

Ремонт класів і пошук учителів важливіший за пересувні парти, вважають керівники закладів освіти.

Доменіко Аркур, італійський надзвичайний комісар з надзвичайних ситуацій із коронавірусів, продемонстрував шкільні парти, які планує придбати Міністерство освіти для забезпечення більшої дистанції між школярами у вересні. У повідомленні від Міністерства освіти зазначено, що може знадобитися до 3 мільйонів нових парт, з яких 1,5 мільйона мають бути певного типу: з коліщатками та вбудованим столом. Одна така парта коштує близько 400 євро. Проте директори шкіл вважають, що це гроші, викинуті на вітер.

Міністерка освіти Італії, Лючія Аццоліна, уперше заговорила про необхідність таких парт минулого місяця, уточнивши, що вони будуть служити не лише під час пандемії, але й будуть корисними в майбутньому. Для закупівлі пересувних парт Міносвіти запустило європейський тендер, в якому переможе той, хто запропонує найкращу ціну.

Італійські ЗМІ публікують інформацію, що ймовірно пересувні парти належать американської компанії Steelcase, які коштують 390, 90 євро. Є і дешевші моделі, ціна яких стартує від 200 євро.

В італійському відомстві вважають, що такі моделі парт можна легко переміщати в класі чи в будь-яке інше приміщення, й вони забезпечують дистанцію між учнями в 1,5 метри.

Чтайте також:  Покарання за шкільні прогули в Європі до 1 258 400 грн. Досвід 10-ти країн

Якщо ж пересувні парти є такою корисною й необхідною річчю, чому керівники закладів освіти виступають проти них? 

Директори італійських шкіл вважають, що ціна на парти з коліщатками та вбудованими столиками є надто високою. Окрім того, учні молодшої школи чи хтось з неуважних дітей може парти легко пошкодити. Та й чи є надійними вони під час землетрусу, керівники не впевнені. Адже під час надзвичайної ситуації, дитина не зможе заховатися під стіл.

На думку директорів, школи мають пріоритетніші завдання, аніж придбання пересувних парт. Наприклад, це пошук нових учителів, розширення навчальних кабінетів шляхом проведення ремонтних робіт, на які не вистачає коштів. А часу до початку навчального року лишається дуже мало.


А чи потрібні такі пересувні парти українським школам? Поділіться, будь ласка, своїми міркуваннями в коментарях.

Джерело.


Повернутись вверх