facebook

Студенти вимагають прирівняти стипендії до мінімалки – “Не вистачає на їжу”

Студенти вимагають прирівняти стипендії до мінімалки – “Не вистачає на їжу”

Українські студенти змушені виживати на копійки

В Україні пропонують збільшити стипендії до рівня мінімальної заробітної плати. Відповідна петиція з’явилася на сайті президента країни.

Автор петиції, Дарнопук Микола, впевнений, що стипендія в нинішньому розмірі не в стані задовольнити потреби студентів – найчастіше її не вистачає навіть на мінімальний набір продуктів харчування.

«Шановний Президенте України, прошу Вас надати усім студентам, які заслуговують на отримання стипендії, її у розмірі прожиткового мінімуму в Україні. У зв’язку з тим, що вона не надає можливості повність забезпечити себе подекуди навіть мінімальним набором продуктів харчування, не говорячи про матеріально-технічні засоби для забезпечення ефективного здійснення навчального процесу», – впевнений громадянин.

Автор петиції вважає, що стипендія має сягати хоча б рівня мінімальної зарплатні в країні.

«Тому прошу Вас звернути увагу на дану проблему і прийняти певні міри, які допоможуть забезпечити студентів належною платою за навчання», – наполягає Дарнопук.

Наразі текст петиції підписали 80 осіб. Щоб її подали на розгляд на найвищому рівні, петиція має зібрати 25 тисяч голосів. До кінця збору підписів лишається трохи більше 90 днів.

Чтайте також:  Не хочеш гарно вчитися – підеш у ПТУ, як знецінити саму ідею профільної школи

Джерело.


Повернутись вверх