facebook

Зеленський анонсував премії для українських вчителів: хто їх отримає

Зеленський анонсував премії для українських вчителів: хто їх отримає

Президент Володимир Зеленський анонсував нові премії освітянам, учні яких стали переможцями у міжнародних олімпіадах. До цього часу такі премії призначалися безпосередньо учасникам конкурсів.

Джерело:фейсбук Офісу Президента

Про це глава держави повідомив під час його зустрічі з переможцями міжнародних учнівських олімпіад, їхніми вчителями та переможцями конкурсу “Учитель року”.

Зеленський повідомив, що цього року у січні він заснував для переможців олімпіад премії Президента України.

Але ми зробили помилку, хочеться виправити помилку і це буде зроблено найближчим часом. Окрім учнів-переможців міжнародних олімпіад, премії президента будуть отримувати і вчителі, які їх підготували,– заявив він.

Зазначимо, що премії переможці всеукраїнських і міжнародних олімпіад можуть отримати за умови, що вони навчаються в українських закладах освіти і постійно проживають в Україні.

Так, премії виплачуватимуться учасникам одноразово в розмірі:

  • для переможців всеукраїнських олімпіад – 20 000 гривень;
  • для переможців міжнародних олімпіад – 100 000 гривень.

Цього року українські школярі показали високі результати на міжнародних олімпіадах:

  • На Міжнародній олімпіаді з фізики учні Маріупольського міського ліцею, Львівського фізико-математичного ліцею-інтернату при ЛНУ ім. І. Франка та Харківського фізико-математичного ліцею №27 отримали одну золоту, одну срібну та три бронзові медалі.
  • На Міжнародній олімпіаді з математики команда українських школярів посіла шосте місце, обійшовши 101 команду з інших країн. Наші учні з Києво-Печерського ліцею №171 “Лідер”, Харківського фізико-математичного ліцею №27, Київського ліцею №208 та Маріупольського технічного ліцею здобули три золота, два срібла та одну бронзу.
  • На Міжнародній олімпіаді з інформатики школярі з Кременчуцького ліцею “Політ”, Київського ліцею №208 та Коростишівського НВК “Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – ліцей інформаційних технологій” отримали одну золоту і дві срібні медалі.
  • На Міжнародній олімпіаді з хімії українські школярі вибороли нові перемоги – вони здобули два срібло і бронзу.
Чтайте також:  Як же стимулювати професійну діяльність педагогічних працівників?

До слова, 14 квітня уряд прийняв постанову про премії для школярів, які найкраще склали ЗНО. Проте, грошову винагороду отримають лише 270 учнів.

Джерело.


Повернутись вверх