facebook

Що очікуватиме на працівника у разі відмови від обов’язкової вакцинації: роз’яснення МОЗ

Що очікуватиме на працівника у разі відмови від обов’язкової вакцинації: роз’яснення МОЗ

Інформує Всеосвіта.

Наказ про обов’язкове профілактичне щеплення очікує реєстрації у Міністерстві юстиції.

На період карантину працівники, які відмовляються або ухиляються від обов’язкової профілактичної вакцинації, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати. Про звільнення з посади не йдеться.

Такі обмеження прописані у наказі «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням», затвердженому Міністерством охорони здоров’я сьогодні, 30 вересня.

Не потрібно плутати поняття примусової й обов’язкової вакцинації. Обов’язкова вакцинація означає наявність певного переліку професій, які допускаються до роботи, якщо є щеплення. Тобто, або працівник вакцинується повним курсом і приходить на роботу, або не вакцинується і на роботу не приходить, – зазначив очільник #МОЗ Віктор Ляшко під час пресбрифінгу.

Він також наголосив, що роботодавець зобов’язаний відсторонити від роботи людину, яка відмовляється щепитися, інакше керівник може нести відповідальність. Якщо ж працівник має протипоказання до вакцинації, то повинен надати відповідну довідку.

Чтайте також:  Чому діти за останньою партою поводяться погано: освітянка дала поради вчителям, як це виправити

Джерело.


Повернутись вверх