facebook

Поверніть дітям школу: батьки збунтувалися проти навчання “за моніторами” – фото, відео

Батьки та вчителі влаштували мирну акцію на захист традиційного навчання одночасно в кількох містах України.

Кілька сотень освітян вийшли на акцію протесту в багатьох містах країни, серед яких: Дніпро, Харків, Полтава, Гадяч, Хмельницький та інші. Мітингувальники виступали проти дистанційного навчання і закликали посадовців повернути дітей до школи 1 вересня.

Так, на думку протестувальників із Харкова, домашнє навчання – неефективне. Переконані – за три місяці школярі втратили не лише освітні навички, але й живе спілкування, пише видання “Накипіло”.

Наші діти вже хочуть йти в школу, їм потрібне живе спілкування. Достатньо нас тримати вдома, ізолювати одне від одного. Навчити дітей дистанційно, особливо точним дисциплінам – неможливо“, – говорять харків’яни.

“Я бабуся. Вважаю, що живу школу ніщо не може замінити. Першокласники сидять вдома неправильно, їм треба тримати осанку і за цим має слідкувати вчитель. В якому б класі не навчався учень, він має виходити до дошки і вчитися правильно висловлюватися. Саме школа формує в дитині особистість і надає відчуття впевненості“, – запевняє учасниця мітингу.

Під пекучим сонцем вчителі та батьки вийшли мітингувати і у Дніпрі, повідомляє Інформатор.

«Батьки зібралися для того, аби в жовтні і листопаді, коли поріг захворювання на COVID буде перевищено, дітей не відправили на дистанційне навчання. Ми хочемо, аби діти навчалися в школі, бо вчитися вдома – не варіант, – поділилася мати третьокласника із Дніпра.

Чтайте також:  "Не зазирай у зошит однокласника!" 5 помилок, які роблять майже всі сучасні вчителі

До мітингувальників вийшли представники обласної влади. Так, директор депаратменту освіти і науки Дніпровської облдержадміністрації Олексій Полторацький зазаначив, що мітинг – не актуальний, адже в Україні немає жодної офіційної заяви про рішення розпочати новий навчальний рік дистанційно.

«Немає жодної причини для хвилювання. В області ситуація не критична, тому 1 вересня школярі підуть на заняття і будуть вчитися кожного дня в одну зміну, – підкреслив посадовець.

Незадоволені дистанційним навчанням вийшли мітингувати і у Хмельницькому, Луцьку, Черкасах, Полтаві та інших містах.

Нагадаємо, раніше, головний санлікар Віктор Ляшко заявив, що освітній процес в Україні розпочнеться 1 вересня у звичайному режимі. Тотального закриття шкіл на території Україні не відбуватиметься, якщо не буде перевищено епідпорогів по кількості захворювань на грипу та ГРВІ.

Фотоматеріали використані видання “Накипіло” та “Інформатор”

Джерело.


Повернутись вверх