facebook

Чи закриватимуть на карантин школи, в яких менше 80% вакцинованих працівників: роз’яснення Сергія Шкарлета

Чи закриватимуть на карантин школи, в яких менше 80% вакцинованих працівників: роз’яснення Сергія Шкарлета

Інформує Всеосвіта.

Директор закладу може збирати дані з медичних книжок вчителів, щоб розуміти рівень охоплення вакцинацією у закладі освіти.

З23 вересня на всій території України впроваджується «жовта» зона епідемічної небезпеки. У зв’язку з цим Кабінет міністрів оновив карантинні умови, зокрема й щодо роботи закладів освіти.

Згідно з правилами, робота закладів освіти у «жовтій» зоні дозволена за наявності не менше 80% вакцинованих працівників – вони мають надати відповідні документи, які підтверджують щеплення однією чи двома дозами.

Проте якщо у закладі освіти менш ніж 80% працівників, які мають один з необхідних документів, навчання має продовжуватися з використанням технологій дистанційного навчання. Підкреслюю, освітній процес триватиме в дистанційному форматі, – наголосив очільник МОН Сергій Шкарлет у своєму телеграм-каналі.

Нагадаємо про документи, які можуть надати працівники шкіл:

  • жовтий COVID-сертифікат, який підтверджує щеплення однією дозою дводозної вакцини (генерується через портал «Дія»);
  • зелений COVID-сертифікат, який підтверджує повний курс однодозної чи дводозної вакцини (генерується через портал «Дія»);
  • міжнародне свідоцтво про вакцинацію (видається сімейним лікарем після отримання повного курсу щеплення від COVID-19);
  • довідка 063 (видається сімейним лікарем після щеплення однією дозою дводозної вакцини);
  • COVID-сертифікат про одужання особи від зазначеної хвороби (сертифікати генеруватимуться після настання відповідної технічної можливості).
Чтайте також:  "Іноді ми помиляємося, це не кінець, не злись на себе". Відео, як тато заспокоює доньку-підлітка, розчулило мережу

Джерело.


Повернутись вверх