facebook

22% учителів не бажають навчати дітей дистанційно у разі другої хвилі пандемії – опитування

Всеосвіта» провела анонімне опитування на тему прийнятності онлайн-навчання восени 2020 року.

 


В опитуванні взяло участь 670 респондентів, переважно вчителів середніх шкіл, з усіх регіонів України.

«Уявімо, що за вікном жовтень, і Україну накрила друга хвиля коронавірусу. Що ви оберете – дистанційне навчання чи краще перечекаєте, ніби на канікулах? Колеги, який варіант буде для вас найприйнятнішим?» – було написано в преамбулі опитування

Із 670 освітян усіх регіонів України, що за 17-20 липня взяли участь в опитуванні, обрані варіанти розподілились так:

78% учителів – «Працювати дистанційно».

22% учителів – «Відпочивати на карантині» (перечекати епідемію, ніби на канікулах).

Одночасно багато освітян у коментарях категорично розкритикували дистанційне навчання – і висловились на користь безперервного очного навчання (школи на карантин ані не зачиняти, ані переводити на дистанційний формат).

«Переболел гриппом, ОРЗ и в школу», – так описала бажану частиною вчителів схему респондентка Ольга Ангел з Новомосковська (Дніпропетровська область).

«Це дистанційне навчання є великою фікцією і лише виснажує нервову систему як вчителів, так і учнів та їх родини. Потрібно повертатись за парти і продовжувати нормальне навчання. Потрібно вибирати – або освічена нація, або трохи більше [незайнятих хворими] ліжкомісць в лікарнях», – упевнена респондентка Ярина Бродяк зі Львова.

Чтайте також:  "Працюю 31 годину на тиждень": молода вчителька розсекретила свою зарплату

«Скільки можна «пудрити мізки» з тим дистанційним; а ви спробуйте [навчати онлайн] самі» – пропонує Валентина Бельчинська зі Славути (Хмельницька область).

Висловлювали респонденти і протилежні аргументи:

«Навчання. А якщо відправлять на тимчасове дистанційне навчання, то вже до школи не повернемося», – попередила Алла Коржак з Бердянська (Запорізька область).

«Дистанційне навчання, бо «ніби на канікулах» без навчання діти сидіти не будуть!», – ще одне попередження від респондентки Юлії Прищепи.

Джерело.


Повернутись вверх