facebook

Карантин чи очне навчання: як працюватимуть школи у різних регіонах України в умовах «жовтої» зони

Карантин чи очне навчання: як працюватимуть школи у різних регіонах України в умовах «жовтої» зони

Інформує Всеосвіта.

З 23 вересня на всій території України встановлюється «жовтий» рівень епідемічної небезпеки.

Відповідно до нових обмежень, заклади освіти працюватимуть лише за наявності 80% персоналу, вакцинованого принаймні однією дозою.

У яких областях ухвалили рішення закрити на карантин школи, де не виконано умови «жовтої» зони:
Київ

У Києві у всіх комунальних школах виконали головну умову щодо рівня щеплення – там вакциновано понад 80% працівників. Відповідно, у «жовтій» зоні ці заклади освіти зможуть працювати в офлайн-режимі.

Київська область

Заступниця директора департаменту освіти і науки Київської обласної держадміністрації Ярослава Тростянська повідомила у коментарі Суспільному, що станом на 20 вересня у 610 закладах освіти з 1200 провакциновано 80% персоналу.

Нагадаємо: раніше голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін заявив, що у «жовтій» зоні закриють школи, якщо в них буде недостатньо вакцинованих працівників.

Івано-Франківська область

Голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук розповіла, що на Івано-Франківщині у 123 освітніх закладах зі 1066 щепилися від COVID-19 понад 80% педагогів.

Раніше повідомлялося, що у тих школах регіону, де вакцинувалися менш як 80% вчителів, освітній процес призупинять.

Чтайте також:  Чи здатні раби навчити свободи?

Чернівецька область

Згідно з інформацією Чернівецької ОДА, 265 з 358 шкіл області уже мають показник 80% освітян.

У Чернівецькій області заборонили школам і закладам вищої освіти переходити на дистанційну форму навчання – про це заявив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Львівська область

На Львівщині – досить низький показник вакцинації освітян. Повний курс щеплень отримала третина педагогів, а першу дозу – 44%.

Відтак, за словами очільника департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, з 1100 шкіл області працювати в очному форматі зможуть лише 10%, решта буде закрита на карантин.

Рівненська область

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль повідомив, що в області вакциновано більш як 80% працівників лише у 187 закладах освіти. Загалом в області вакцинувалися 51% від усіх педагогів.

Заклади освіти Рівненської області, де рівень вакцинації працівників нижчий 80%, перейдуть на онлайн-навчання або будуть закриті.

Чернігівська область

60% шкіл Чернігівщині відповідають критеріям «жовтої» зони й працюватимуть. Про це розповіла заступниця голови обласного управління освіти Ірина Соронович. А от 164 школи мають закритися на карантин.

Як повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен, якщо заклади освіти, в яких немає 80% вакцинованих працівників, продовжать працювати, їм загрожує штраф – 34 тисячі гривень.

Чтайте також:  Майже третина педагогів мають низьку мотивацію до роботи: дослідження

Черкаська область

Станом на 20 вересня в області від COVID-19 провакцинувалися однією дозою 9 463 працівники, тобто 24,3% по області. Повним курсом імунізувався 20 271 педпрацівник – 52,1%, зазначила заступниця начальника обласного департаменту освіти Оксана Сімушіна.

У «жовтій» зоні заклади освіти Черкащини, де вакцинувалися менш ніж 80% працівників, не працюватимуть.

Області України, які поки що офіційно не ухвалили рішення щодо шкіл, в яких немає 80% вакцинованого персоналу:
Запорізька область

За словами голови Запорізької ОДА Олександра Старуха, в області вакциновано 56% працівників дошкільної освіти, 58% – закладів середньої освіти, 59% – вищої.

Одеська область

Як повідомила голова міського департаменту освіти й науки Олена Буйневич, лише 78 шкіл мають щонайменше 80% вакцинованих співробітників. Станом на 20 вересня в області щеплено 70% педагогів.

Харківська область

За інформацією директора обласного Департаменту охорони здоров’я Максима Хаустова, повний курс щеплень пройшли 42% освітян регіону – це працівники шкіл, дитсадків та вишів. Принаймні одне щеплення мають понад 73%.

Дніпропетровська область

З 23 вересня у Дніпропетровській області продовжать освітній процес в очному режимі: 159 закладів дошкільної освіти (16,5%), 217 закладів загальної середньої освіти (25,8%), 3 заклади вищої освіти (14,3%).

Херсонська область

Чтайте також:  Майже третина педагогів мають низьку мотивацію до роботи: дослідження...

На Херсонщині працюватиме 228 загальноосвітніх і дошкільних закладів з 425. Про це повідомила заступниця начальника обласного управління освіти та науки Олена Міхєєва.

Тернопільська область

У регіоні станом на 21 вересня вакциновано понад 67% педагогів. Про це розповіла директорка обласного департаменту освіти Ольга Хома. У 43% закладах освіти області щеплено понад 80% працівників.

Донецька область

На Донеччині від COVID-19 вакцинувались 78% працівників освіти.

Джерело.


Повернутись вверх