facebook

Посилення карантинних обмежень: Україна переходить у «жовту» зону

Нововведення стосуються всіх регіонів країни.

З23 вересня на всій території України встановлюється «жовтий» рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення ухвалили сьогодні, 21 вересня 2021 року, під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Епідемічна ситуація в країні стрімко погіршується, тому обов’язок держави – захистити життя та здоров’я людей. Сьогодні вакцинація є найефективнішим способом протидії COVID-19 – і держава забезпечила можливість щепитися безкоштовно, – зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він нагадав, що обмеження «жовтої» та «червоної» зон не поширюватимуться на ті заклади, де персонал та відвідувачі вакциновані, мають негативний тест або підтвердження нещодавно перенесеної хвороби.

Водночас очільник Міністерства охорони здоров’я Віктор Ляшко нагадав, що школа, навіть за наявності вакцинованого персоналу, може закритися на карантин, якщо на самоізоляцію підуть понад 50% класів.

Вас також можуть зацікавити такі матеріали: Школи можуть закрити на карантин попри вакцинацію вчителів: Віктор Ляшко назвав умови

Чтайте також:  Українських школярів за кордоном хочуть поставити на облік: що це означає

Джерело.


Повернутись вверх