facebook

Сертифікація вчителів початкових класів: за успішне проходження третього етапу – надбавка у 20% до зарплати

Сертифікація вчителів початкових класів: за успішне проходження третього етапу – надбавка у 20% до зарплати

Інформує Всеосвіта.

З огляду на карантинні обмеження, спостереження за навчальними заняттями під час сертифікації відбуватиметься дистанційно.

В Україні з 20 вересня до 12 листопада 2021 року триватиме третій етап пілотної сертифікації вчителів початкових класів. Фінальний рівень присвячений вивченню практичного досвіду роботи педагогів. Цьогоріч участь у ньому візьме 1171 вчитель, який успішно пройшов другий етап сертифікації – самооцінювання власної педагогічної майстерності.

Педагоги, які успішно пройдуть сертифікацію, отримають надбавку у 20% до заробітної плати. Також успішне проходження сертифікації зараховується як проходження чергової або позачергової атестації, а також є підставою для присвоєння педпрацівнику відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання.

Третій етап сертифікації організовується Державною службою якості освіти України, і цього року у процедуру проведення внесли зміни.

Так, у 2021 році оцінюватимуться мовно-комунікативна, інформаційно-цифрова, емоційно-етична, інклюзивна, здоров’язбережувальна, інноваційна, рефлексивна та інші професійні компетентності, визначені оновленим Професійним стандартом вчителя.

Крім того, з огляду на карантинні обмеження, спостереження за навчальними заняттями під час сертифікації відбуватиметься дистанційно.

Наразі у всіх областях країни проходять заходи з підготовки експертів для вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації.

Чтайте також:  Міністерство освіти і науки України визначило категорії вчителів, які можуть пройти сертифікацію педагогічних працівників у 2024 році

Довідково:

Сертифікація педагогічних працівників − це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей вчителів, що здійснюється шляхом незалежного тестування, самооцінювання та вивчення практичного досвіду роботи.

Мета сертифікації − виявити й заохотити вчителів з високим рівнем педагогічної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню.

Перший етап сертифікації вчителів початкової школи 2021 – незалежне тестування фахових знань та умінь педагогів – відбувся у лютому 2021 року. Участь у ньому взяли 1622 вчителі, успішно пройшли – 1172. Другий етап – самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності, – відбувся у квітні, його успішно пройшов 1171 педпрацівник.

Джерело.


Повернутись вверх