facebook

Кінетичний пісок: з чого зроблений, чому в ньому не розмножуються бактерії та чому він корисний для дітей (відео)

Кінетичний пісок: з чого зроблений, чому в ньому не розмножуються бактерії та чому він корисний для дітей (відео)

Яскравий, магічний і не токсичний: все це про популярну дитячу іграшку — кінетичний пісок.
Кінетичний пісок винайшли шведські вчені 15 років тому. З нього можна зліпити будь-яку фігуру, він не клеїться до рук, у ньому не розмножуються бактерії.

Що таке кінетичний пісок
Кінетичний пісок на 98% складається з кварцевого піску, решта — це домішки, що використовують у харчовій промисловості та фармакології. Саме через них кінетичний пісок такий пластичний. Спеціальні полімерні волокна утримують піщинки на однаковій відстані одна від одної та створюють ефект плинності. Здається, що кінетичний пісок просто розтікається по руках, тому його ще називають «живим».

Не варто боятися, що такі компоненти небезпечні, навпаки, вони не викликають алергію та запобігають розмноженню бактерій.

Кінетичний пісок не липне до робочих поверхонь і не забруднює одяг, тож не потребує ніякого генерального прибирання. Кінетичний пісок можна легко зібрати скатавши до купи та використовувати повторно.

Що можна зліпити з кінетичного піску
Замки, пасочки та химерні створіння — з кінетичного піску можна виліпити будь-яку форму і він досить тривкий.

Чтайте також:  В селах з 2027 року закриватимуться школи — чому цей процес незворотний

Наприклад, якщо зліпити та кинути кінетичну кулю з висоти 1 метру, то вона не розсиплеться. Однак, варто натиснути пальцями, як маса оживе і почне розповзатися та перетворюватися у гарні поробки.

В чому користь кінетичного піску
Ігри з кінетичним піском розвивають дитячу уяву. Вчені стверджують, що він розробляє дрібну моторику рук та покращує настрій.

Джерело.


Повернутись вверх