facebook

Батьки поскаржилися на “золоте” харчування в школах – економлять на дітях: “Чай без цукру, каша солона”

Батьки поскаржилися на “золоте” харчування в школах – економлять на дітях: “Чай без цукру, каша солона”

Як змінилося харчування в школах в новому році

Стало відомо про те, що батьки школярів масово почали скаржитися на те, як їхніх дітей годують у навчальних закладах. Грошей стали просити більше, але краще не стало.

Про це свідчать повідомлення батьків у Facebook-групі “Батьки SOS”. Після початку нового навчального року батьки почали відзначати, що харчування для їхніх дітей стало коштувати дорожче, ніж раніше, проте таке ж, як і раніше.

Звернула увагу на високі ціни і депутат Полтавської міської ради Вікторія Лоза.

Вона зазначає, що все насправді пристойно на перший погляд. Якість їжі задовільна, їжа як скрізь. Однак, потім дивишся на ціни, і думка змінюється в зовсім іншу сторону. За обід доводиться віддати 35 гривень.

В меню можна подивитися, скільки просять за той чи інший продукт в школі.

В одному з варіантів меню включена котлета з курячого філе вартістю 17,35 гривні, що вкрай обурило користувачів соцмережі, адже, це не обґрунтовано дорого.

І це тільки випадок з однієї школи, який описала депутат Вікторія Лоза. У коментарях під постом підключилися батьки з інших регіонів України, які скаржаться на ті ж проблеми.

Чтайте також:  "Немає поганих армій, є погані полководці": Лікарчук заступився за вчителів, яких звинуватили у провалі НУШ для 5-7 класів

“Ціни змінилися. Тепер безкоштовних сніданків для малечі немає, а обіди вже по 50 гривень”;

“Змінилося в гіршу сторону – чай, компот без цукру. І поки що не було обідів для 3 класу (Кременчук) тільки яблуко”;

“Це ж знущання над дітками”;

“Чай без цукру одне, А манна каша солона-це як? Огидне харчування, діти додому приходять голодні. Сніданки безкоштовні ще, так як початкова школа, обіди 15 гр. Мені здається на зоні краще годують”.

При цьому, порції вкрай маленькі.

Раніше в Україні вирішили поміняти підхід до цього питання, і в серпні минулого року була запущена реформа. Меню розробив кулінар Євген Клопотенко, а куратором є перша леді України Олена Зеленська.

Джерело.


Повернутись вверх