facebook

На президентський університет Зеленського виділили перші 70 мільйонів гривень: на що вони підуть

На президентський університет Зеленського виділили перші 70 мільйонів гривень: на що вони підуть

Президентський університет планують створити за понад 7 мільярдів гривень Наразі бюджетний комітет Верховної Ради виділив перші 70 мільйонів гривень на будівництво. Виш планують звести за три роки на ВДНГ у Києві.

Джерело:телеграм Олексія Гончаренка

Перший навчальний рік у ньому стартує 1 жовтня 2023 року. Проте повністю завершити будівництво об’єктів президентського університету планується у 2025 році.

Член Комітет Верховної Ради з питань бюджету та народний депутат Олексій Гончаренко розповів, що це перше фінансування президентського університету. “Бюджетний комітет ухвалив виділення 70 010 000 гривень на реалізацію ідеї Зеленського про будівництво президентського університету”, – написав він.

Судячи з оприлюднених фото, кошти підуть на будівельні, монтажні, оздоблювальні роботи, підключення інженерних мереж, оплату адміністративних зборів та послуг з виготовлення документів тощо.

Зазначимо, що будівництво президентського університету передбачено на території ВДНГ у Києві. На території закладу розміщуватимуться 11 кампусів, серед яких:

  • п’ять профільних наукових кампусів,
  • адміністративний корпус,
  • апарт-готель для студентів,
  • апарт-готель для педагогів,
  • лікарня,
  • дипломатична служба,
  • корпус з офісами іноземних компаній.

Що відомо про Президентський університет
Володимир Зеленський анонсував в Україні відкриття Президентського університету. Новий заклад вищої освіти буде кардинально відрізнятися від вже наявних.
Навчання у цьому виші передбачатиме 30% теорії та 70% практичних занять. А стажування проходитиме на найкращих підприємствах і компаніях. Навчання буде здійснюватися за шістьма напрямками.
Максимальна кількість людей по кожному з напрямків підготовки – 20 осіб. Тож, вже у перший рік роботи університету планується набрати близько 120 студентів.
Для вступу у Президентський університет ЗНО буде враховуватися, але зі вступниками також проводитимуться співбесіди. За словами міністра освіти, відбір проходитиме в 4 етапи, ЗНО – це лише допуск, далі обиратимуть найталановитіших.
Навчання для студентів буде безкоштовним, але лише з єдиною умовою – працювати після його закінчення треба буде в Україні. Окрім того, найкращі з них будуть отримувати високі стипендії.

Чтайте також:  Міносвіти складе список вишів, які допомагають ухилятися від мобілізації

Джерело.


Повернутись вверх