facebook

Дозволена вакцинація хоча б однією дозою, – Ляшко про роботу шкіл у жовтій зоні

Дозволена вакцинація хоча б однією дозою, – Ляшко про роботу шкіл у жовтій зоні

Для роботи в очному режимі шкіл за умови введення жовтої зони карантину повинні бути вакциновані хоча б 80% працівників закладу. Проте у МОЗ наголосили, що дозволяється враховувати і кількість персоналу, хто вакцинований тільки першою дозою.

Джерело:24 канал

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час засідання уряду розповів, що більшість обмежень, які передбачені в жовтому та червоному рівні не застосовуватимуться, якщо у навчальних закладах будуть вакциновані колективи.

За словами міністра, робота закладів освіти у жовтому рівні не буде обмежуватися за умови 80% вакцинованих хоча б однією дозою.

Для жовтого рівня буде достатньо однієї дози вакцини, а вже для червоного – буде потрібний повний курс щеплень проти COVID-19,– пояснив Віктор Ляшко.

Раніше очільник МОЗ наголошував, що у разі, якщо така норма (йдеться про 80% вакцинованих працівників) не дотримується, то школи перейдуть в онлайн-режим.

Наразі з понеділка, 13 вересня, Чернігівська та Сумська області планують закрити на карантин більшість шкіл та дитячих садочків. Діти там перейдуть на дистанційку.

Чтайте також:  Як прізвище впливає на оцінки в школі: несподівані результати дослідження

Джерело.


Повернутись вверх