facebook

В яких містах України заклади освіти можуть закрити на карантин?

В яких містах України заклади освіти можуть закрити на карантин?

Інформує Всеосвіта.

Навчання у деяких областях країни з 13 вересня може бути у дистанційному форматі.

В Україні вже перевищено максимальні показники «зеленого» рівня епіднебезпеки, тому з понеділка, 13 вересня, вона може перейти у «жовту» зону карантину. У «жовтій» та «помаранчевій» зонах дозволено відвідувати заклад освіти за умови, якщо у ньому вакциновано щонайменше 80% персоналу. З огляду на те, що в Україні наразі щеплення отримали менш ніж 60% педпрацівників, навчання у деяких регіонах країни з понеділка може розпочатись у дистанційному форматі.

В яких містах України заклади освіти можуть перейти на онлайн-освіту?
Івано-Франківськ

За словами мера міста Руслана Марцінківа, в Івано-Франківській громаді повний поріг вакцинації персоналу (80%) подолали лише 5 закладів освіти. Інші школи, як зазначив Марцінків, можуть бути зачинені й з понеділка перейдуть на онлайн-навчання. Тому мер просить освітян активніше вакцинуватись проти коронавірусу, аби навчати дітей в очному форматі.

Чернігів

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко зазначив, що наразі лише у двох школах міста вакцинувалось 80% персоналу – у ЗЗСО №17 та №35. Щодо всіх інших закладів Атрошенко доручив терміново провести нараду, де адміністрація кожної школи та садочка має розповісти про рівень вакцинації у їхньому закладі та офіційно оголосити свою позицію. За слова мера, це особиста відповідальність кожного вчителя, кожного директора за подальшу роботу закладу освіти.

Чтайте також:  ШОК! Діти не розуміють 40% від почутого на уроках

Суми

Голова Сумської ОДА Дмитро Живицький повідомив, що наступного тижня Сумська область може перейти у «жовту» зону карантину. Тож, якщо у закладах освіти мінімум 80% працівників не будуть щеплені хоча б першою дозою вакцини – більшість шкіл та дитячих садочків області можуть бути закриті на карантин та перейти на дистанційне навчання.

Рівне

Голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль заявив про незадовільну ситуацію з вакцинацією працівників шкіл. За його словами, у Рівненській області повністю вакцинувалися понад 80% педагогів лише у 46 закладів освіти з 1 230. У Рівному взагалі жоден зі 106 закладів не подолав таку позначку.

Джерело.


Повернутись вверх