facebook

Як в Україні закриватимуть навчальні заклади на карантин: порада міжнародних експертів

Як в Україні закриватимуть навчальні заклади на карантин: порада міжнародних експертів

Навчальні заклади радять закривати на карантин в останню чергу та відкривати найпершими

Міжнародна організація ЮНІСЕФ пропонує українському уряду та місцевим органам самоврядування, щоб школи в Україні залишалися відкритими у навчальному році 2021/2022 якомога довше. Відповідна заява з’явилась на офіційному сайті організації, пише “Освіторія”.

Міжнародні експерти рекомендують закривати навчальні заклади на карантин в останню чергу, а відкривати найпершими. Це дозволить забезпечити якісну освіту для більш ніж 4,2 мільйона українських школярів. В організації впевнені, що цієї мети можна досягти шляхом прискорення вакцинації проти COVID-19, особливо серед педагогів і батьків. Це може бути вирішальним моментом і лише так можуть школи пропрацювати цілий рік без закриття.

“Вакцинація вчителів і батьків має вирішальне значення для того, щоб школи залишалися відкритими. Так само важливо, щоб діти були щеплені проти інших захворювань відповідно до національного календаря профілактичних щеплень”, — зауважує Мурат Шахін, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Чтайте також:  "Інакше діти виїдуть разом із батьками". У МОН назвали мету №1 у школах Харкова, Одеси, Запоріжжя, Дніпра і Миколаєва

Джерело.


Повернутись вверх