facebook

Як батькам взаємодіяти з вихователями: поради, як дорослим знайти спільну мову

Вихователі – це перші люди у житті дитини після батьків, тому вони відіграють важливу роль для малечі. Проте часом дорослі не можуть знайти спільну мову. Тому ми підготували для вас поради, які допоможуть вихователям налагодити взаємини з батьками.

 

Вихователям дуже важливо знайти правильний підхід до кожної дитини, бути спокійним, ласкавим і терплячим, а також завжди бути цікавим для своїх вихованців. І якщо з дітьми вони зазвичай з легкістю знаходить спільну мову, то комунікація з батьками не завжди складається вдало, пише Всеосвіта.

Як батькам ефективно взаємодіяти з вихователями – про це розповіла Юлія Комаринська, яка пройшла шлях від виховательки дитячого садочка до вчительки.

За її словами, вихователі мають непросте завдання – стежити, щоб малюк не забився, турбуватися про дотримання режиму, налагоджувати між дітьми взаємини, навчати та розвивати дітей.
“Окрім того, ми ще й виховуємо батьків, як би грубо це не звучало. Бо батьки є різні, тому вихователі мають бути готовими до різних викликів, навіть до того, що в дитсадок прийдуть дві мами або два тата”, – додає Юлія.

Вихователі та батькам важливо знайти спільну мову. Адже найчастіше родичі дитини приходять до садочку, аби вирішити безліч питань. Зокрема, між дорослими часто виникають конфлікти.

Чтайте також:  Батьки оніміли: навчальний рік у школах різко скоротили

Комаринська розповіла, що на її шляху є багато історій, коли батьки, не довіряючи садочку чи вихователю, навіть вдавалися до способів стежити за дітьми. Адже вони часто намагаються контролювати все, що відбувається з дитиною, і це нормально – вони хвилюються за безпеку малечі.

Також вихователям потрібно враховувати те, що в багатьох родинах є свої правила чи традиції. До прикладу, в якійсь родині не їдять м’ясо. Тому, вчитель в садочку повинен знайти способи взаємодії з дітьми та батьками.

Що має забезпечити дошкільний заклад дитині:

умови для фізичного і психічного розвитку дитини та догляд за нею під час її перебування там;
умови для розвитку творчих здібностей та інтересів;
задоволення потреби дитини у спілкуванні з іншими дітьми;
захист від фізичного впливу ти психічного тиску на дитину в будь-якій формі;
формувати вміння виявляти свою любов і повагу у спілкуванні з вихователем, батьками та іншими членами родини.

Більшість вихователів чудово виконують свої обов’язки, проте складнощі іноді виникають. Адже в кожній родині зазвичай є якісь проблеми, складність в тому, що в садочку не знають які саме. Тому вихователі повинні виявити болючу рану родини і допомогти залікувати чи розв’язати проблему.

Чтайте також:  Яку зарплату отримує учитель без стажу

Як вихователям заслужити довіру батьків
Якщо дитина довіряє вихователеві і просто від неї у захваті, то батьки теж починають лояльніше до нього/неї ставитися.

Особливо малеча любить тих вихователів, які займаються з дитиною, розвивають її творчі здібності та забезпечують в дитячому колективі здорову атмосферу. Це також сприяє народженню довіри батьків до вихователя.

Джерело.


Повернутись вверх