facebook

Примусові щеплення: у МОЗ розповіли про вакцинацію вчителів

Примусові щеплення: у МОЗ розповіли про вакцинацію вчителів


Міністерство охорони здоров’я проводить просвітницьку роботу серед працівників освіти, щоб стимулювати їх зробити щеплення від коронавірусу COVID-19, але вакцинація є добровільною.
Про це розповівна телеканалі “Україна 24” речник МОЗ Роман Борщ, коментуючи інформацію, що в Україні повністю вакциновані від COVID-19 менше 30% вчителів.

Речник МОЗ зазначив, що освітяни є однією з основних груп ризику, “адже це ті люди, які щоденно в своїй роботі контактують з великою кількістю людей, і мають підвищений ризик захворіти на COVID-19”. Борщ нагадав, що при переході у жовту чи помаранчеву зону карантину навчальні заклади зможуть продовжувати очне навчання лише якщо там буде 80% та більше вакцинованих працівників.

“Це є одним з найперших заходів, які мають стимулювати вчителів і працівників освіти щепитися і таким чином вберегти себе, своїх рідних, колег, і забезпечити таким чином очне навчання… Також ми продовжуємо спільно з Міністерством освіти та науки і просвітницьку роботу, забезпечуємо всією необхідною інформацією про процес вакцинації, про вакцини”, – зазначив він.

На запитання, чи розглядає МОЗ способи, щоб більш наполегливо стимулювати освітян до вакцинації, Борщ зазначив:

“Я скажу, що вакцинація від коронавірусу в Україні є добровільною і безоплатною. Наразі не передбачено ніякої примусової вакцинації. Є в нас постанова Кабінету міністрів, яка чітко регламентує, в яких випадках може працювати заклад чи не може… Наразі в Міністерстві не розглядається будь-який примусовий елемент або щеплення будь-яких груп населення”.

Чтайте також:  У школах цього не показують: вчителька математики розкрила лайфхак для п'ятикласників, як навчитися швидко віднімати

Речник МОЗ також повідомив, що станом на 29 серпня, “якщо брати загалом працівників освіти, майже 890 тисяч щеплень було проведено”.

Джерело.


Повернутись вверх