facebook

Освітнє питання: на Мукачівщині батьки проти закриття єдиної в селі школи (ФОТО, ВІДЕО)

У селі Чопівці, що на Мукачівщині, планують закрити єдину початкову школу. І батьки про це дізнаються напередодні нового навчального року. Ситуація неабияк збурила місцевих. Вони переконані, що ліквідація школи стане чи не останнім кроком до повного вимирання села.

Школу відвідує півтора десятки учнів, що для цього села, кажуть стурбовані батьки, звичайна статистика. Вистачає і вчителів. Батьки беруть активну участь в житті навча

Дітей пропонують перевести у школу сусіднього села Руське. Обумовлюють таке рішення необхідністю забезпечити усім учням доступ до “якісної” освіти та оптимізацією використання коштів з бюджету.

Керівництво територіальної громади поділяє стурбованість батьків. Обіцяють зробити все, аби перехід дітей у нову школу був менш болісним. Зокрема планують організувати шкільний автобус.

Попри запевняння представників громади, батьки не надто вірять в обіцяний шкільний автобус. Переймаються, що транспорт не курсувати належним чином, як це було із старшокласниками, які добиралися до школи в сусіднє село самотужки. А відправляти малечу у школу абияк – батьки незгідні.

Спір навколо закриття початкової школи досі не вичерпаний. І поки сторони відстоюють власні позиції – доля школярів залишається невизначеною, адже до початку навчального року залишилися лічені дні.

 

 

Чтайте також:  Потрібен механізм для зарахування стажу вчителям, які наразі працюють за кордоном, - Ірина Верещук

 

Джерело.


Повернутись вверх