facebook

Одним із важливих рішень у 2021 році стало збільшення посадових окладів освітян, – МОН

Одним із важливих рішень у 2021 році стало збільшення посадових окладів освітян, – МОН

Інформує Всеосвіта.

Зміцнення соціального статусу вчителя, збільшення зарплат й всебічна підтримка педагогічних працівників – пріоритетні напрямки у роботі міністерства.

Одним із важливих рішень у 2021 році стало збільшення зарплат освітян. Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет на Всеукраїнському серпневому форумі «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху».

Міністр зазначив, що зміцнення соціального статусу вчителя, збільшення посадових окладів освітян та всебічна підтримка педагогічних працівників – пріоритетні напрямки у роботі Міністерства освіти і науки України.

Учитель – це людина, на якій тримається реформа освіти. Еліту має формувати еліта. Без неї чи нього будь-які зміни із забезпечення якості освіти будуть неможливими, тому одна з головних ідей сьогодення – умотивований учитель. Це означає, що наша мета – сприяти його професійному та особистому зростанню, а також підвищувати його соціальний статус, – сказав Шкарлет.

Також очільник МОН акцентував на тому, що одним із важливих рішень у 2021 році стало збільшення посадових окладів освітян на 20% з 1 січня та ще на 8,4% з 1 грудня 2021 року. А для додаткового фінансового вмотивування вчителів запроваджено їх сертифікацію. Це добровільна перевірка, успішне проходження якої надає вчителям 20% надбавки до посадового окладу.

Чтайте також:  Українська вчителька запропонувала скасувати похвальні листи в початковій школі: нагороди треба давати всім

У МОН звітують, що цьогоріч до освітянської спільноти приєднається близько 3 тис. молодих вчителів, які розпочнуть свою роботу у 2021/2022 навчальному році.

Джерело.


Повернутись вверх