facebook

На Тернопільщині невакциновані вчителі будуть змушені щотижня робити ПЛР-тести

На Тернопільщині невакциновані вчителі будуть змушені щотижня робити ПЛР-тести

Перед початком навчального року в школах Тернопільщини почали обговорювати питання вакцинації вчителів. Так, під час посиленого карантину невакциновані вчителі повинні будуть робити ПЛР-тести кожного тижня.

Джерело:0352

Адже якщо регіон перейде у “жовту”, “помаранчеву” або “червону” епідемічну зону, то там будуть працювати лише школи, де вакциновано не менше 80% вчителів. Всі інші заклади освіти перейдуть на дистанційне навчання.

Головна санлікарка Тернопільської області Оксана Чайчук заявила, що у школах, де буде понад 80% вакцинованих вчителів, ті педагоги, що не пройшли вакцинацію, змушені будуть обов’язково щотижнево робити ПЛР-тест.

Цей тест буде підтверджувати у них відсутність COVID-19. За її словами, ці тести будуть виконуватися за особисті кошти вчителя.

Передбачено постановою, що кожного тижня вчителі будуть здавати ПЛР за власний кошт для того, щоб перевіряти свій стан здоров’я,– каже Оксана Чайчук.

Станом на 14 серпня в Тернопільській області вакциновані майже 11 тисяч педагогічних працівників з 43 тисяч.

До слова, Служба освітнього омбудсмена запевнила, що вакцинація педагогів залишається добровільною. Тому директор не має права обмежувати доступ до роботи у школі вчителя, який не отримав щеплення.

Зазначимо. що у МОН готують кілька варіантів розвитку ситуації з роботою шкіл під час посиленого карантину. Шкарлет переконаний, що навіть за високого рівня захворюваності учні 1 – 4 класів та учні інклюзивно-ресурсних центрів зможуть ходити до школи.

Чтайте також:  Яку зарплату отримує учитель без стажу

Джерело.


Повернутись вверх