facebook

Кулінарний експерт Євген Клопотенко розробляє меню для дитсадків

Кулінарний експерт Євген Клопотенко розробляє меню для дитсадків

Інформує Всеосвіта.

Харчування дітей у різних регіонах України буде відрізнятися за вартістю через різницю у цінах на продукти.

Норми харчування, які зараз впроваджені у закладах загальної середньої освіти, діють і для закладів дошкільної освіти. Наразі кулінарний експерт Євген Клопотенко розробляє меню окремо для дитячих садочків. Про це повідомила перша леді України Олена #Зеленська під час брифінгу.

Зараз Євген Клопотенко розробляє приклад меню окремо для дитячих садочків. Але ж ми повторюємо разом з міністрами, що це – приклад. Якщо хочете – можете використовувати, але кожен заклад дошкільної освіти вирішує самостійно, – пояснила перша леді.

Зеленська не уточнила, коли буде представлене меню, оскільки «не можна тиснути на людей, які за власною волею безкоштовно працюють заради наших дітей». Водночас вона припустила, що меню може бути розроблене до кінця місяця.

Також Олена Зеленська акцентувала на тому, що вартість шкільного харчування в усіх регіонах України не може бути однаковою, оскільки залежить від вартості продуктів харчування у кожній області. Тож розрахунок за харчування дитини у школі на плечах їхніх батьків і місцевої влади.

Місцева влада бере на себе харчування дітей з особливих соціальних категорій і відшкодовує у повному обсязі. Наприклад, у Київській області з цим все чудово. У деяких регіонах країни від 1 до 4 класу регіональна влада бере на себе таку відповідальність, і ціна змінюється від регіону до регіону. Ціна не може бути однаковою, і це нормальна ринкова ситуація, – зазначила перша леді.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я повідомив, що у середньому школярі споживають цукру втричі більше від норми.

Джерело.


Повернутись вверх