facebook

“Трохи міксуємо всі варіанти”: очільник МОН розповів, яким буде формат навчання від 1 вересня у школах

Шкарлет наголошує на необхідності дотримання карантинних норм.

Якщо у вересні-жовтні в окремих регіонах буде спалах коронавірусу, деякі школи можуть перейти на дистанційку, інші, очікується, що приймуть учнів у традиційній формі. У МОН вважають, що навіть за високих показників COVID-19 учні початкової школи та інклюзивно-ресурсних центрів повинні ходити до школи.

Про це розповів міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в інтерв’ю “Главкому”.

За його словами, у МОН очікують, що на початку осені ще не буде спалаху коронавірусу і сезонних захворювань, оскільки на вулиці буде ще досить тепло. Втім, якщо регіон перейде із “зеленої” до “жовтої” и “помаранчевої” зони заклади освіти можуть переводити навчання у змішану або дистанційну форму.

“Хіба що штам “Дельта”, який зараз поширюється, може вплинути на ситуацію. Найбільш сприятливий сценарій – зелена карантинна зона на карті України. За цих умов заклади освіти працюватимуть у звичайному режимі. Лише в окремих регіонах за рішеннями педрад деякі школи можуть перевести на дистанційну форму навчання, якщо у них будуть спалахи захворювань”, – пояснив Шкарлет.

Він додав, що навіть за умов високого рівня захворюваності на коронавірус МОН наполягатиме, аби 1-4 класи та інклюзивно-ресурсні центри працювали у звичайному режимі. Утім, він нагадав про обов’язковість 80% вакцинованих освітян.

Чтайте також:  "Це пережиток СРСР": у мережі виникла дискусія через пропозицію скасувати урок "Основи здоровʼя"

“Маючи півторарічний досвід роботи в умовах і карантину, і жорсткого локдауну, міністерство напрацювало принаймні три варіанти початку нового навчального року. Все в будь-якому випадку залежить від нас з вами, від того, чи дотримуємося карантинних норм, гігієни, дистанції, чи користуємося засобами індивідуального захисту. Усі ці сценарії прописані у постанові Кабміну №1236 (від 9 грудня 2020 року). Єдине, ми трохи міксуємо всі ці варіанти”, – підсумував Шкарлет.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів, що в областях України у разі посилення карантину школи працюватимуть у звичному режимі, якщо буде вакциновано проти коронавірусу 80% освітян. Станом на зараз, наприклад, у Києві щеплено лише 57% працівників освіти. Втім, попри постанову Кабміну, вакцинація вчителів добровільна і безкоштовна.

Джерело.


Повернутись вверх