facebook

У столиці з нагоди Дня знань виплатять матеріальну допомогу дитячим будинкам сімейного типу, прийомним родинам та патронатним сім’ям

У столиці з нагоди Дня знань виплатять матеріальну допомогу дитячим будинкам сімейного типу, прийомним родинам та патронатним сім’ям

Інформує Всеосвіта.

Сума виплат складе від 7 до 19 тисяч гривень.

Києві з нагоди Дня знань виплатять матеріальну допомогу батькам-вихователям дитячих будинків сімейного типу, прийомним батькам і патронатним вихователям. Сума виплат складе від 7 до 19 тисяч гривень – залежно від кількості дітей, які перебувають на вихованні. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

За словами заступниці голови КМДА, такі виплати здійснюють вже другий рік поспіль, і це один з багатьох механізмів підтримки та популяризації сімейних форм виховання.

Сьогодні у місті працює 31 дитячий будинок сімейного типу, 30 прийомних родин та 3 патронатні сім’ї. А понад 90% дітей-сиріт та осіб з їх числа влаштовано до сімейних форм виховання. Такі виплати напередодні Дня знань є чудовою підтримкою для підготовки дітей до навчального року, – зазначила Марина Хонда.

Згідно з розпорядженням, матеріальну допомогу нададуть:

У розмірі 7000 грн – прийомним батькам, які виховують від 1 до 3 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з-поміж дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У розмірі 14000 грн – патронатним вихователям, які виховують від 1 до 3 дітей, залишених без батьківського піклування, дітей-сиріт та/або дітей, позбавлених батьківського піклування; батькам-вихователям, прийомним батькам, які виховують від 4 до 6 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з-поміж дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Чтайте також:  З якими викликами зіштовхнулася спеціальна освіта в Україні: що кажуть вчителі та які плани змін є в МОН

У розмірі 19000 грн – батькам-вихователям, які виховують 7 та більше дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з-поміж дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

В КМДА зазначили, що виплати відбуваються коштом міської цільової програми «Турбота.

Нагадаємо, 150 тисяч дітей з малозабезпечених багатодітних родин отримають допомогу від держави до початку нового навчального року.

Джерело.


Повернутись вверх