facebook

Що ж буде з педагогами які відмовляються від вакцинації

Шкарлет розповів, чи введуть в Україні примусову вакцинацію педагогів від COVID-19

Шкільні вчителі не будуть піддаватися обов’язкової вакцинації проти COVID-19, але в МОЗ мають намір всіляко заохочувати співробітників педагогічного складу до щеплень. В іншому випадку школи просто перейдуть на дистанційний режим навчання.
Про це в передачі “Сніданок з 1+1” розповів міністр освіти Сергій Шкарлет.

Він зазначив, що самі вчителі разом з дітьми і їх батьками зацікавлені в повноформатному навчанні, а вакцинація – єдиний метод його забезпечити (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця). “Зараз в Україні проживає близько 1 млн 800 тисяч співробітників середньоосвітньої сфери, тільки 35% з них вакциновані. Ми не будемо вводити обов’язкову вакцинацію, бо треба враховувати показання по здоров’ю і так далі. Однак, педагоги повинні розуміти, що якщо немає 80% вакцинованих серед вчителів, то школа переходить на віддалене навчання.

Це вже вирішене питання”, – вказав міністр. Шкарлет зауважив, що рівень свідомості та особистої відповідальності вчителів в Україні значно різниться по областях. Так, наприклад, в Київському регіоні на 15 липня вакциновані 90% педагогів, в Житомирській і Львівській – до 55%, а Волинської число співробітників освітньої сфери, які отримали щеплення від коронавірусу, ледь досягає 10%.

Чтайте також:  Ігор Лікарчук: Незабаром в школах учням учителі будуть витирати не лише соплі

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode




 

Джерело.


Повернутись вверх