facebook

В Україні заборонили продаж ліків дітям молодше 14 років

Заборона стосується й продажу лікарських засобів через Інтернет, а також доставки ліків.

Україні офіційно заборонили продаж лікарських засобів дітям молодше 14 років. Відповідний закон підписав президент України Володимир Зеленський, а сам документ Верховна Рада ухвалила ще 15 липня.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Закон № 1668-ІХ має на меті обмежити вільний доступ дітей до лікарських засобів, що продаються в аптечних закладах, і у такий спосіб запобігти можливим нещасним випадкам. Адже препарати, які аптеки мають відпускати виключно за рецептом, часто можна придбати без його наявності.

У документі йдеться про заборону реалізації ліків особам, які не досягли 14-річного віку. Це також стосується й продажу через Інтернет, а також доставки ліків.

Якщо в особи, яка продає ліки чи здійснює їхню доставку, виникли сумніви щодо віку покупця, вона повинна вимагати пред’явлення паспорта громадянина України або іншого документа, що підтверджує його вік. У разі відмови надати такий документ відпуск лікарських засобів цій особі забороняється.

Також в Україні мають намір запровадити штрафи за продаж ліків неповнолітнім. Відповідний законопроєкт № 5123-1 Верховна рада вже схвалила за основу.

У разі правопорушення передбачатиметься штраф від шести до двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 102 до 425 грн). За повторне порушення – від двадцяти п’яти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів (від 425 до 1190 грн).

Чтайте також:  "Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік

Джерело.


Повернутись вверх