facebook

Віктор Ляшко пояснив, які школи працюватимуть в Україні у разі нового локдауну

Віктор Ляшко пояснив, які школи працюватимуть в Україні у разі нового локдауну

Інформує Всеосвіта.

У регіонах, що перебуватимуть на зеленому рівні епідемічної небезпеки, школи працюватимуть у звичайному режимі, а вимога про 80% вакцинованих педпрацівників у закладі освіти діє у жовтій, помаранчевій та червоній зонах.

Про це сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

Ця цифра у 80% встановлена для тих областей, де встановлений жовтий, помаранчевий або червоний рівні епідбезпеки. Якщо буде залишатись зелений рівень, в якому Україна зараз перебуває, то ця норма не поширюється і школи відкривають, – пояснив голова МОЗ.

Він нагадав, що згідно з умовами адаптивного карантину, у випадку, якщо у регіоні встановлюється рівень епідбезпеки, вищий за зелений, то в закладах освіти запроваджується дистанційне навчання, якщо колектив закладу освіти не вакцинований на 80%.

А тому, щоб школи не закривались, міністр охорони здоров’я закликав освітян вакцинуватись. Водночас він наголосив, що вакцинація проти коронавірусу в Україні добровільна і безкоштовна.

Але вакцинація педагогів не є обов’язковою, це просто одна з умов, за якої можна працювати в умовах карантину. Це світова практика, так відбувається у багатьох країнах і у різних сферах, – підсумував Ляшко.

Чтайте також:  Українська вчителька запропонувала скасувати похвальні листи в початковій школі: нагороди треба давати всім

Водночас міністр нагадав, що минулого навчального року при погіршенні епідситуації школи закривалися.

Сьогодні ми даємо шанс школам працювати, якщо буде 80% вакцинованого викладацького складу, тому ми не говоримо, що ми примусово вводимо вчителів в ситуації, коли вакцинація від COVID-19 є обов’язковою. Це один з варіантів, щоб школа працювала під час жорсткіших карантинних обмежень, – сказав Ляшко.

Нагадаємо, що голова Комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький заявив, що серед працівників сфери освіти повний курс щеплення пройшли 308 тис. осіб. Також він зазначив, що в Україні поступово погіршується епідеміологічна ситуація, динаміка розповсюдження вірусу стрімко зростає.

Джерело.


Повернутись вверх