facebook

Презентовано модельну програму з фізкультури для 5-6 класів

Презентовано модельну програму з фізкультури для 5-6 класів

Інформує Всеосвіта.

Цьогоріч програму розпочнуть пілотувати та апробовувати у 5-х експериментальних класах НУШ.

Сьогодні, 30 липня, під час круглого столу «Новій українській школі – нова фізична культура» було презентовано модельну програму з фізичної культури для 5-6 класів, яку цьогоріч розпочнуть пілотувати та апробовувати у 5-х експериментальних класах #НУШ. Про це повідомляють у Міністерстві освіти і науки України

Круглий стіл організували МОН та проєкт Олександра Педана з розвитку спорту серед школярів «JuniorZ».

Основне завдання програми – здійснювати не спортивну підготовку учнів, а розвивати їхні фізичні якості.

Програма містить понад 30 варіативних модулів – з них учні за погодженням із вчителем зможуть обирати ті, які вивчатимуть. Самі варіативні модулі змінюватимуться кожну чверть або триместр. Водночас передбачено, що школи можуть закуповувати інвентар під кожен варіативний модуль.

Модельна програма також передбачає обов’язкові 3 години фізичної активності на тиждень. Ця кількість годин не залежить від типу закладу освіти. Програма передбачає формувальне оцінювання.

Також обговорили питання підготовки вчителів до реалізації визначених програмою ціннісних орієнтирів, ключових компетентностей та наскрізних умінь учнів, організація викладання декількох варіативних модулів на одному уроці, особливості планування розкладу уроків, забезпечення інвентарем, модель сучасного уроку, шляхи підвищення моторної щільності уроку.

Чтайте також:  Яку зарплату отримує учитель без стажу

Під час круглого столу також представили нову модель фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи закладів загальної середньої освіти «Від «JuniorZ» до здорового способу життя».

Учасники також торкнулись питань реалізації програми «Здорова Україна», запровадження додаткових форм рухової активності учнів, сучасного розвитку фізичного виховання та спорту серед школярів.

Джерело.


Повернутись вверх