facebook

Коли не вистачає мотивації… Притча, яка навчить вас справлятися із життєвими проблемами!

Одного разу осел фермера провалився в колодязь. Він страшно закричав, закликаючи на допомогу. Прибіг фермер і сплеснув руками: “Як же його звідти витягнути?”

Тоді господар ослика подумав так: “Осел мій – старий. Йому вже недовго залишилося. Я все одно збирався придбати нового молодого осла. А колодязь, все одно, майже висохлий. Я давно збирався його закопати і вирити новий колодязь в іншому місці. Так чому б не зробити це зараз? Заодно і ослика закопаю.”

Він запросив всіх своїх сусідів допомогти йому закопати колодязь. Всі дружно взялися за лопати і почали закидати землю в колодязь. Осел відразу ж зрозумів до чого йде справа і почав видавати страшний вереск. І раптом, на загальний подив, він притих.

Після декількох кидків землі фермер вирішив подивитися, що там внизу.

Він був здивований від того, що побачив там. Кожен шматок землі, що падав на його спину, ослик струшував і приминав ногами. Дуже скоро, на превеликий подив, ослик показався нагорі – і вистрибнув з колодязя!

…У житті вам буде зустрічатися багато усякого бруду і кожен раз життя буде посилати все нову і нову порцію. Всякий раз, коли впаде ком землі, струсіть його і піднімайтесь наверх, тільки так ви зможете вибратися з колодязя.

Чтайте також:  Школи на межі: незвичайні перевірки, що чекають українських освітян!

Кожна з виникаючих проблем – це як камінь для переходу на струмок. Якщо не зупинятися і не здаватися, то можна вибратися з будь-якого найглибшого колодязя.

Струсіть і піднімайтесь наверх!

Джерело.


Повернутись вверх