facebook

Поріг для ЗНО з математики знизили до 9 тестових балів

Експертна комісія УЦОЯО визначила пороговий бал із ЗНО з математики і фізики.

Експертна комісія з питань визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання під час засідання ухвалила рішення знизити пороговий бал із ЗНО з математики до 9 балів. Відсоток учасників, які подолають відповідний поріг, становитиме 87 відсотків ( 152 070 учасників тестування – 19 334 (13 відсотків) учасників не подолають поріг).

Поріг «склав/не склав» — це мінімальна кількість тестових балів, яку має набрати учасник за виконання сертифікаційної роботи, щоб отримати оцінку у шкалі 100-200 балів  і мати можливість брати участь у конкурсному відборі до закладів вищої освіти України.

До складу експертної комісії входять фахівці — працівники Міністерства освіти і науки України, Національної академії наук, Національної академії педагогічних наук, Українського і регіональних центрів оцінювання якості освіти, закладів освіти та інших установ і організацій.

Абітурієнти, які отримають 9 балів, будуть конкурентноспроможними, в першу чергу, на бюджетні місця. Ми з березня живемо в умовах надзвичайної ситуації. І зараз продовжуємо жити в умовах адаптивного карантину. Це не додало міцності системі освіти. До того ж в абітурієнтів була фактично самостійна підготовка до ЗНО, та й епідеміологічна ситуація не давала впевненості, що воно не буде зірвано. Ці обставини фахівці і врахували, коли працювали в експертних групах, – зазначив в.о. директора УЦОЯО Валерій Бойко під час засідання комісії.

У визначенні порогового балу із ЗНО з математики взяли участь 69 експертів.

Чтайте також:  "У стовпчик швидше, але..." Вчителька математики розкрила китайський спосіб множення чисел і захопила мережу

Від загальної кількості осіб, які брали участь у тестуванні з кожного з названих нижче предметів, поріг «склав/не склав» подолали: з математики 87% осіб, з фізики – 92 %.

Вітаю з проведенням засідання експертної комісії по встановленню порогових балів. Прошу з розумінням віднестися до умов та ситуації, в якій цьогорічні учасники писали тестування! – написала ексочільниця Міністерства освіти Любомира Мандзій на своїй сторінці у фейсбуці.

Засідання експертної комісії зі встановлення порога «склав/не склав» з української мови і літератури, історії України, іноземних мов, біології відбудеться 23 липня, з географії, хімії – 28 липня.

Джерело.


Повернутись вверх