facebook

Діти з бідних сімей мають гірші знання з математики, ніж із багатих: дослідження PISA

Діти з бідних сімей мають гірші знання з математики, ніж із багатих: дослідження PISA

Виявляється, що соціально-економічний статус впливає на знання дітей. Так, дослідження PISA показало суттєву різницю між успішністю в математиці у дітей із багатих та бідних сімей.

Джерело:PISA

Дослідники опитали школярів у країнах Організації економічного співробітництва та розвитку.

З’ясувалося, що приблизно 65% учнів із хорошим соціально-економічним статусом відповіли, що вони добре знають квадратичну функцію або часто чули про неї.

Водночас учні з гіршими передумовами для навчання знали чи чули про неї лише у 43% випадків.

Учні з бідних сімей загалом виконують усі математичні завдання гірше, ніж інші їхні однолітки, але ще гірше вони виконують найскладніші задачі та ті задачі, які передбачають математичне мислення,– кажуть фахівці.

Окрім того, середня різниця між хорошими і поганими передумовами навчання в цих країнах знаходиться на рівні 19%.

Таку різницю в успішності між учнями можна пояснити тим, наскільки однаково ці учні ознайомлені з математикою. Тож є чіткі докази того, що учнів із бідних сімей знають математику гірше, ніж учні з багатих.

До слова, дослідження показали, що учні по всьому світу через карантин відстають у навчанні. Вчителі підтверджують, що онлайн-навчання не може повноцінно замінити присутність дітей у школі.

Чтайте також:  Вчителька початкових класів за допомогою пластирів пояснила дітям, що таке справедливість, і стала зіркою мережі

Зокрема, учні, які проживають у бідних сім’ях, відстають у навчанні в середньому на 2,5 місяців. На момент опитування школярі показували нижчий рівень знань, ніж від них очікували на відповідний термін.

Джерело.


Повернутись вверх