facebook

Українка повстала проти шкільної форми заради здоров’я онуків: “При +40 в напівшерстяних штанях!”

Українка повстала проти шкільної форми заради здоров’я онуків: “При +40 в напівшерстяних штанях!”

Українку обурила шкільна форма в школах її онуків

На сторінці доктора Євгена Комаровського в соцмережі Instagram зявився новий допис, присвячений питанню обов’язкової шкільної форми.

Автор допису – Олена Михайлівна, пенсіонерка, у минулому — лікар-педіатр із досвідом роботи у сільській місцевості.

Вона зазначила, що має п’ятьох онуків, які навчаються у державних закладах освіти міста Харкова, і хотіла б обговорити питання доречності шкільної форми.

«Я хочу торкнутися іншої теми, яка дуже ретельно прописана на сторінці освітнього омбудсмена. В усіх державних школах, до яких ходять мої онуки, Статутами або іншими документами на кшталт рішення батьківської “кишенькової” ради визначений дрес-код, у якому учні мають з’являтися на уроки. І це мене не дуже турбувало, доки восени минулого року у вересні не настала дуже тепла погода. І виявилося, що для носіння шортів хлопцям потрібно чекати на дозвіл від класної керівниці, а останній, у свою чергу, — на усну вказівку про такий вигляд від директора на педагогічній раді. І ми такого розпорядження дочекалися. За день до того, як жара спала. Я думала, що навесні такий наказ дадуть автоматично, як тільки хоч трішки вийде сонце», – пояснила вона проблему.

Чтайте також:  "9 – 4 = 5. Для чого ускладнювати?" Безневинний жарт вчительки математики несподівано розлютив українців. Відео

Однак наказу такі і не було. На щастя, травень був прохолодним, і хлопці не страждали від спеки.

Інший онук жінки вступив до Ліцею, де «форма є не просто визначеною, але складається з костюму-трійки, краватки, 10 емблем для одежі, але й існують конкретні виробники, в яких її треба придбати».

«Тобто розмова вже не просто про гідність та здоровий глузд. Тема заглибилась до ознак корупції», – впевнена жінка.

«На що саме ви чекаєте? Що мами з підвищеним рівнем занепокоєності, які хвилюються про те, щоб яєчки хлопчиків не запарилися у підгузках, почали бунти під школами, бо при +40С, сидячи 7 уроків у класі у напівшерстяних штанях, куплених на цілий рік, хлопці й дійсно… страждають від пекла? Такого не станеться. Бо про підгузки вони міряються рівнями дурості анонімно, а тут, сказати правду, відстояти права дитини під реальним іменем всі бояться», – впевнена пенсіонерка, додаючи, що через батьківську нерішучість страждають діти, яким у 6 років доводиться у краватках та піджаках сидіти по 5-7 годин майже нерухомо.

Джерело.


Повернутись вверх