facebook

Запроваджено зміни до формули розрахунку освітньої субвенції на 2022 рік

Запроваджено зміни до формули розрахунку освітньої субвенції на 2022 рік

9 липня 2021 року, під головуванням заступника Міністра фінансів України Романа Єрмоличева відбулося засідання робочої групи з удосконалення формули розподілу освітньої субвенції, під час якого презентували розрахунок освітньої субвенції на 2022 рік. Ці кошти спрямовуються з державного бюджету місцевим бюджетам на заробітну плату педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти.

Участь у робочій зустрічі взяли старший експерт Шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» SKL International (Польща) Ян Герчинський і менеджер цього проекту Костянтин Гаврилов, представники Міністерства освіти і науки України та Міністерства фінансів України.

Під час наради йшлось про впровадження оновленої матриці для розрахунку освітньої субвенції, застосування оновлених розмірів коригуючих коефіцієнтів і практики «буферів».

Заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев наголосив, що наразі відсутні критичні проблеми в частині фінансування заробітної плати вчителів. «Так, є окремі громади, в яких ми щороку вирішуємо проблему дефіциту коштів. Однак ми знаємо, що проблема недостатності ресурсу ‒ насамперед неоптимальна мережа закладів освіти. Мінфін у Бюджетній декларації спрогнозував, як можливо збільшити видатки державного бюджету, зокрема й на освіту, щоб забезпечити поетапну підтримку сфери. Зміни у формулі мають свідчити на користь ефективного використання наявного в державному бюджеті ресурсу. Крім того, у змінах до формули має враховуватись специфіка нового адміністративно-територіального устрою України», ‒ зауважив він.

Чтайте також:  "Це приниження вчителів": як на вартість утримання офіцерів безпеки Чернігівщини реагують освітяни та голови громад

Джерело.


Повернутись вверх