facebook

10 базових знань майбутніх школярів: педагогиня ділиться порадами

Вчителька початкових класів детально розповіла, що повинні знати діти до першого класу.

 

Підготувати дитину до школи – завдання не з простих. Саме тому батькам варто набратись сил та терпіння для цього досить відповідального та тривалого періоду. Під час підготовки до школи, крім соціального та емоційного компонента підготовки, варто звертати увагу й на інтелектуальний. Зокрема на те, які базові знання діти повинні мати до школи.

Своїм досвідом про те, якими знаннями мають володіти майбутні першокласники, поділилась вчителька початкових класів у Миколаївській ЗОШ № 25 та блогерка-початківиця Ольга Єременко на своїй інстаграм-сторінці.

Ольга Єременко – вчителька, яка має педагогічний стаж понад 10 років. Вона є авторкою конспектів уроків до шкільних підручників та зошитів, а також за запрошенням читає лекції в інституті післядипломної освіти свого міста. За сумісництвом педагогиня також є блогеркою-початківицею та ділиться на своїй сторінці корисною і цікавою інформацією про освітнє середовище в #НУШ, поведінку дітей і дає відповіді на запитання, які турбують учасників освітнього процесу. Цікаво: вчителька вже навіть заснувала власний хештег в інстаграмі #Моїучнінайкращі.

10 БАЗОВИХ ЗНАНЬ МАЙБУТНІХ ШКОЛЯРІВ:

Називати своє прізвище, ім’я, по батькові, вік. Імена батьків та найближчих рідних. Ідеально –розповідати про їхні професії.

Чтайте також:  Це вже було в 60-х роках. Лікарчук назвав "повним абсурдом" ідею закрити сільські школи і створити кампуси для дітей із сіл

Знати домашню адресу, мобільний телефон мами, номер маршрутного таксі, зупинка якого знаходиться поруч із будинком.

Уміти розрізняти пори року, називати місяці, частини доби, природні явища.

Чітко вимовляти всі звуки мови. (Увага! Звуки ми вимовляємо і чуємо, а вже букви – пишемо і бачимо).

Давати прості відповіді на прослуханий текст (2-3 слова), розповідати за сюжетним малюнком (3-4 речення).

Рахувати від 0 до 10 і у зворотному напрямку. Знати назви геометричних фігур. Розуміти значення понять: «більше», «менше», «попереднє», «наступне».

Розпізнавати та співвідносити цифру і число предметів.

Вміти виокремлювати «зайве» відповідно до певної теми. (Овочі, тварини, транспорт, одяг, їжа тощо). Кількість зображень можна поступово збільшувати.

Розмальовувати нескладні зображення у певних межах та вирізати їх ножицями.

Декламувати раніше вивчені вірші, фрагменти улюблених казок, називати героїв мультфільмів.

«Всеосвіта» завжди підтримує освічених, креативних, цілеспрямованих та різносторонніх молодих педагогів, та бажає їм професійного зростання та творчого розвитку.

Також, якщо ви хочете допомогти дитині легко адаптуватись до школи, пропонуємо взяти участь у марафоні «Підготувати дитину до школи і не звихнутися розумом», який проходитиме з 5 до 22 липня.

Джерело.


Повернутись вверх