facebook

Новий очільник МОН: Проти мене розпочато інформаційну війну

Виконувач обов’язків міністра освіти та науки Сергій Шкарлет заявив, що проти нього розгорнули інформаційну війну із “пікетами, перфомансами та флешмобами на телебаченні”.

Про це йдеться у його листі до Українського Католицького Університету.

“Я ніколи не допускав плагіату або випадків академічної недоброчесності. Вважав і вважаю, що будь-хто, якщо він (чи вона) працює недоброчесно – не має права займатися наукою і називати себе науковцем”, – запевнив т.в.о. міністра МОН.

За його словами, розміщені у Мережі матеріали щодо ймовірного плагіату в його наукових роботах – сфальсифіковані. Також посадовець наголосив, що, перед висуненням будь-яких звинувачень, варто дочекатися результатів розслідування, яке нині триває у Чернігівській політехніці.

“Перевірка триває вже більше трьох тижнів, і я сподіваюся, що у найближчі дні будуть оприлюднені її результати.

Головний висновок з цієї історії: нам треба розробити і імплементувати чіткий правовий механізм проведення перевірок фактів академічної недоброчесності та плагіату. Нині такого механізму просто не існує. Зверніть увагу: жоден попередній міністр не зміг цього зробити. Бо немає необхідної законодавчої бази. Спільно з академічною спільнотою я готовий працювати над цим питанням. В цьому мені потрібна Ваша підтримка та допомога. А тому закликаю усіх небайдужих фахівців до спільної роботи. Фахівців, а не «фейкоботів».”, – додав Шкарлет.

Чтайте також:  Реформа старшої школи: кількість предметів скоротять, 45% випускників вирушать до ПТУ

Він також прокоментував звинувачення у придбанні джипа вартістю 60 тисяч доларів за університетські кошти.

“Це не джип, а пікап, його придбав університет (який є бюджетною установою) на підставі відповідного бюджетного призначення, згідно дозволу регіонального органу Державної казначейської служби. Причому – за зовсім іншу суму (я не розумію: чому окремі так звані “експерти” оперують доларами?). І придбав не для ректора, а для технічних кафедр, на яких викладаються дисципліни з геодезії, землевпорядкування та кадастру”, – запевнив виконувач обов’язків міністра освіти та науки.

Посадовець також заявив, що буде підтримувати та продовжувати усі “корисні” освітні реформи, оскільки не є їхнім “супротивником”. Він додав, що у перший робочий день на посаді т.в.о. міністра МОН запросив усіх ексміністрів освіти і науки увійти до складу колегії Міністерства. “Усі колишні міністри зможуть “контролювати” мою політику”, – додав Шкарлет.

Джерело.


Повернутись вверх