facebook

Вихователі не лише наставники, а й друзі: яким повинен бути ідеальний дитячий садочок

Ідеальний дитячий садочок – місце, де діти можуть почувати себе щасливими. Водночас вихователі в такому закладі повинні бути не лише наставниками, а й друзями.


Такий дошкільний заклад 2 роки тому заснувала Леся Миськів. Вона зізнається, що серед “бетонних джунглів” намагалась облаштувати зелену дитячу зону.
У дитсадку є навіть город
У цьому дошкільному закладі серед багатоповерхівок є навіть власний город. Вихователі разом з дітьми висаджують все необхідне, а потім збирають урожай.

Соняшник, капуста, помідори, огірки. Такі осередки, як город, то ти наче побував у бабусі. У нас є справжні соти й ми разом з малими вивчаємо, як з’являється мед,
– розповіла Леся Миськів.

 

Вихователі – не лише наставники
Вихователі, які працюють з дітьми, повинні бути не лише наставниками для них, а й друзями. За словами виховательки Нелі Салай, усе потрібно робити з позитивними емоціями, великим бажанням, аби діти мали мотивацію щось зробити.

Щоденні заняття у дитсадку не обходяться й без спорту.

Не так, як ми звикли думати, що це фізкультура – на ніжках пострибали й пробіглись. Ні, заняття мають бути креативними, з веселим проведенням часу, щоб їм було цікаво,
– розповіла інструкторка з фізичного виховання та футболу Аліса Богданович.

Чтайте також:  Літні канікули в українських школах розпочнуться пізніше

Також у дитсадку є басейн, де плавають мами з малюками.

Для кухні потрібен справжній професіонал
В ідеальному дитячому садочку на кухні повинен бути справжній професіонал. У дошкільному закладі Лесі Миськів шеф-кухарем є учасник телевізійного проєкту Ігор Палаяні. Він каже, що відповідальності з дітьми значно більше ніж з дорослими.

“Це ж дитяча кухня. Треба дотримуватися всіх правил, перевіряти й нітрати, й радіацію. Також є дітки з певними проблемами зі здоров’ям. Для них готуємо окремо”, – зазначив шеф-кухар Ігор Палаяні.

 

Також у дитсадку є психолог, який допомагає діткам адаптуватися до нових умов. Також він дає можливість батькам прискорити цей процес.

Ідеальний садочок – це, звісно, те місце, де діти щасливі. Однак варто розуміти, що щастям малечу мусять забезпечити дорослі.

Джерело.


Повернутись вверх