facebook

Стрибала на ходу, бо відмовили гальма: у Києві дівчина отримала численні травми через несправний електросамокат

Стрибала на ходу, бо відмовили гальма: у Києві дівчина отримала численні травми через несправний електросамокат

Інформує Всеосвіта.

Коли постраждала звернулася до компанії, яка здає транспортний засіб в оренду, там запропонували два промокоди на автомобільні поїздки – як компенсацію.

УКиєві дівчина на ходу стрибнула з електросамоката і розбила обличчя та отримала травми рук

і численні гематоми. До таких дій довелося вдатися через те, що у транспортного засобу відмовили гальма.

Подія трапилася 8 червня неподалік Маріїнського парку.

Як розповіла 20-річна Аліса Поліщук в інтерв’ю OBOZREVATEL, вона поверталася з роботи додому і вирішила взяти електросамокат фірми Bolt, що займається прокатом цих транспортних засобів.

Я взяла самокат у Маріїнському парку, думала, доїду до Європейської площі, але ж ні. Тільки-но я заїхала на якийсь пагорб, так зрозуміла, що зупинити транспортний засіб неможливо. У нього просто відмовили гальма, – зазначила студентка.

За її словами, благати про допомогу у перехожих було марно, адже на такій швидкості самокат неможливо зупинити, тож єдине, що залишалось – це стрибнути на ходу, щоб не потрапити під машину.

Після падіння дівчина викликала швидку. Аліса розбила обличчя, пошкодила руки – права рука майже не рухається вже третій день, – та отримала чисельні садна.

Чтайте також:  "Немає поганих армій, є погані полководці": Лікарчук заступився за вчителів, яких звинуватили у провалі НУШ для 5-7 класів

Коли студентка написала у службу підтримки компанії Bolt, там їй запропонували два промокоди на суму 200 гривень на автомобільні поїздки – як компенсацію. А вже після того, як дівчина надіслала фото отриманих травм та висновки лікарів, їй пообіцяли перевірити транспортний засіб та порекомендували звернутися до страхової компанії.

Юристи ж зазначають, що у законодавстві такого поняття як «електросамокат» не існує, тож все, на що може розраховувати користувач – це доброчесність компанії, яка здає транспортний засіб в оренду.

Першу пораду, яку я можу дати, – перевіряйте справність гальм та коліс електросамокатів, друге – перевіряйте, чи застрахована ваша поїздка. Тільки тоді ви зможете отримати компенсації за завдані ушкодження, – розповів юрист Ігор Січеславський.

А ось про що йдеться на сайті КМДА:

Чинне законодавство сьогодні не має ефективного регулювання щодо користування та безстанційного прокату електросамокатів.

Такі види транспорту, як електросамокати, жодним чином не визначені в Правилах дорожнього руху (ПДР). Та повністю відсутня законодавча база, яка б регулювала їх використання. Це може призводити до аварійних ситуацій на дорогах та пішохідних тротуарах. Тому для даного виду транспорту необхідне запровадження особливих норм та правил безпеки. Основна мета – зробити водіїв електросамокатів та інших видів так званого «мікротранспорту» повноцінними учасниками дорожнього руху з відповідними правами та обов’язками.

Чтайте також:  Чому підвищення зарплат з 1 квітня 2024 року не відбулося: відповідь Мінекономіки

Юристи наголошують, що до страхової компанії потрібно звертатися негайно – одразу після отримання висновків лікарів про травми. Також необхідно мати усі чеки, де зазначена сума, витрачена на покупку медикаментів.

Джерело.


Повернутись вверх