facebook

Заради популярності в соцмережі: у Харкові 11-класник змонтував відеоролики про теракти в школах

Заради популярності в соцмережі: у Харкові 11-класник змонтував відеоролики про теракти в школах

Співробітники СБУ оперативно викрили хлопця.

У Харкові учень 11-го класу змонтував відеоролики про вчинення терактів у школах, щоб отримати популярність у соцмережі.

Про це у Facebook повідомив прес-секретар Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Оперативники спецслужби встановили, що 1 та 2 червня у популярній соцмережі невідомим користувачем було розміщено два відеоролика з повідомленням про вчинення терористичних актів. Йшлося про те, що 5 червня у день свята останнього дзвоника у двох харківських школах стануться події на кшталт травневого теракту у російському місті Казань.

Менш ніж за добу кіберфахівці встановили автора цього відео. Ним виявився учень 11-го класу однієї з шкіл, де нібито планувався теракт. Співробітники СБУ з’ясували, що ці повідомлення не мають під собою жодних реальних підстав. Хлопець сам змонтував ці відеоролики, щоб отримати популярність у соцмережі.

В результаті проведених правоохоронцями профілактичних бесід автор повідомлень повністю визнав свою провину і щиро розкаявся у своїх діях.

Речник нагадав, що погроза вчинення терористичного акту є кримінальним злочином, відповідальність за який передбачена ст. 258 Кримінального кодексу. За його вчинення кримінальна відповідальність настає з чотирнадцятирічного віку.

Чтайте також:  "Молодець! Тепер поклади ручку на парту". Британська експертка назвала головні помилки вчителів в Україні під час навчання дітей

Джерело.


Повернутись вверх