facebook

У МОН оцінили ефективність дистанційного навчання

У МОН оцінили ефективність дистанційного навчання

Інформує Всеосвіта.

Заступник міністра освіти і науки з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко не вважає поганими результати онлайн-навчання.

Дистанційне навчання в Україні, яке запровадили через карантинні обмеження, було ефективним.

Про це заявив заступник міністра освіти і науки з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко в ефірі телеканалу «Дом».

Державна служба якості освіти провела дослідження серед учнів, вчителів, батьків. Ці дослідження показали, що результати дистанційного навчання зовсім не такі погані, як це хочуть представити в деяких ЗМІ. Понад 80% учнів були задоволені своїми результатами. Понад 70% батьків були задоволені, – зазначив він.

Окрім того, за його словами, навчання здебільшого було змішаним.

1-4 класи навчалися, середня школа – в залежності від епідемічного порогу. Більшість старших класів були на змішаній формі навчання. Тому результати не такі погані. Вони задовільні, – додав Вітренко.

Раніше міністр освіти і науки Сергій #Шкарлет зазначав, що за рік карантину в Україні рівень якості освіти знизився на 8%.

Це насправді не критично. Заздалегідь було зрозуміло, що якість освіти у будь-якому разі падатиме, – очільник МОН.

Своєю чергою дослідження стану дистанційного навчання в Україні проведене КНП «Освітня агенція міста Києва» продемонструвало, що інтерес до навчання в учнів безупинно знижується. Труднощі з навчанням значною мірою пов’язані з недосконалою комунікацією між учителями й учнями. За результатами трьох досліджень з’ясувалося, що інтерес до навчання неупинно знижується. На сьогодні так вважають 47% батьків проти 36% – у 2020 році.

Чтайте також:  У Раді заявили про масове закриття сільських шкіл: “Не можуть працювати якісно“

Що стосується вчителів, то за рік скоротилась частка освітян (з 40% до 8%), яким бракувало досвіду дистанційного навчання.

Джерело.


Повернутись вверх