facebook

МОН робить все, щоб прискорити передачу закладів профосвіти на місцевий рівень, – Сергій Шкарлет

МОН робить все, щоб прискорити передачу закладів профосвіти на місцевий рівень, – Сергій Шкарлет

Інформує Всеосвіта.

Наразі в Україні працює 708 закладів професійної освіти.

Міністерство освіти і науки робить все можливе, щоб прискорити процес передачі закладів професійної освіти на місцевий рівень. На цьому наголосив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові у Хмельницькому.

Зараз в Україні працює 708 закладів професійної освіти. Процеси передачі розпочалися ще у 2016 році та стосуються 635 закладів. При цьому пакети документів до МОН подали менше половини з них – понад 280. Решта просто не має необхідних документів на будівлі та споруди або кадастрових номерів на землю, де розміщується це майно, – зазначив Шкарлет.

Він додав, що стратегічними документами #МОН передбачається передача управління та фінансування закладів професійної освіти на місцевий рівень.

Отже, маючи чітко визначене завдання, я не даватиму оцінок попереднім управлінцям, а лише констатую, що в питаннях держмайна закладів освіти потрібно навести лад. Зараз там повний хаос, – підкреслив міністр.

Указом Президента №130/2021 Кабінету Міністрів України доручено опрацювати питання щодо передачі державних закладів професійної освіти у комунальну власність, забезпечення видатків на оформлення відповідних правовстановлюючих документів.

Чтайте також:  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул

Тож ми опрацювали та надіслали відповідні зауваження й рекомендації 12 областям. Найближчими днями опрацюємо з рештою областей. Це непроста робота. Механізм підготовки документів на передачу майна розміщено на сайті МОН. Ми відкриті до співпраці з місцевою владою в цьому питанні, наші дії самі говорять про це, – заявив Сергій Шкарлет.

За його словами, у середу на засіданні Уряду було ухвалено розпорядження про передачу низки закладів профтехосвіти з державної власності у власність територіальних громад. Йдеться про Донецьку, Дніпропетровську, Волинську області та м. Київ. Водночас до Мінекономіки вже надіслано 50 пакетів документів для підготовки проєктів рішень Кабміну.

Готовий до діалогу з головами облдержадміністрацій та мерами міст щодо передачі закладів профтехосвіти на місцевий рівень. Зокрема, пілотуємо передачу профтехів у комунальну власність міст із мером Тернополя, запросили долучитися й місто Дніпро, – підсумував очільник МОН.

Нагадаємо, Сергій Шкарлет під час другого дня Всеукраїнського форуму «Україна 30. Освіта і наука» наголосив на тому, що сучасна дошкільна освіта базується на принципах якості, доступності та наступності.

Джерело.


Повернутись вверх