facebook

Уряд планує ліквідувати школи соцреабілітації

Уряд планує ліквідувати школи соцреабілітації

Функції шкіл пропонується покласти на центри соціально-психологічної реабілітації дітей

Кабінет Міністрів схвалив проект Закону «Про юстицію, дружню до дитини», згідно з яким пропонується ліквідувати загальноосвітні школи та професійні училища соціальної реабілітації.

Відповідно до законопроєкту, покласти функції щодо здійснення соціальної реабілітації дітей у конфлікті та у контакті із законом пропонується на центри соціально-психологічної реабілітації дітей.

За словами заступника міністра юстиції Олександра Банчука, методики соціально-психологічної роботи з дітьми, яких наразі влаштовують у школи соціальної реабілітації, та значна кількість вихованців центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, які мають подібний, проте не встановлений досвід протиправної поведінки, мають багато спільних рис.

«Саме тому законопроектом пропонується передбачити можливість роботи з такими дітьми в умовах одного закладу», – пояснює заступник міністра.

Також він повідомив, що застосування законопроекту допоможе наблизити юстицію щодо дітей до міжнародних стандартів.

«Ми зможемо створити умови для забезпечення законності, обґрунтованості та ефективності кожного рішення щодо дитини у конфлікті з законом, а також захисту прав дітей-потерпілих та дітей-свідків. Крім того, нам вдасться зміцнити позитивні елементи існуючої системи органів і служб у справах дітей та реформувати неефективні або мало спроможні її складові», – зазначив Банчук.

Чтайте також:  В Україні для учнів 8-9 класів запроваджують новий предмет

Джерело.


Повернутись вверх