facebook

Зарплату вчителів планують збільшити на 30%, – Денис Шмигаль

Зарплату вчителів планують збільшити на 30%, – Денис Шмигаль

Інформує Всеосвіта.

Розвиток дуальної освіти в Україні є важливим напрямком для влади, зазначив Прем’єр-міністр.

У 2021 році зарплату вчителів планують збільшити на 30%. Про це розповів Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час Всеукраїнського форуму «Україна 30.

Зарплату вчителів цьогоріч ми збільшимо на 30%, але наша мета – не менш ніж середня заробітна плата по Україні, саме таким має бути мінімальний базис для освітян, – зазначив Шмигаль.

Також Прем’єр-міністр наголосив на тому, що у сучасному світі варто забезпечити для кожної дитини доступ до комп’ютерів:

До кінця цього року понад 3 тисячі населених пунктів зможуть отримати доступ до високошвидкісного інтернету. Втім, на цьому ми зупинятись не збираємось і продовжуватимемо цю роботу.

Також ще одним завданням є забезпечення достатньою кількістю шкіл і дитячих садочків. Тобто необхідно створити сучасну розвинену інфраструктуру й ініціатива Президента «Велике будівництво» дозволить це зробити.

До слова, заробітна плата освітян за січень-квітень 2021 року становила 10 793 гривень, проте середньомісячна зарплата штатних працівників за січень-квітень 2021 року – 13 013 гривень.

Державна служба статистики повідомляє, що у порівнянні з відповідним періодом попереднього року зарплата зросла на 19,8%.

Чтайте також:  На НМТ-2024 можна зареєструватися через Дію: треба завантажити всього один документ

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення Президентського університету майбутнього.

Джерело.


Повернутись вверх