facebook

Кількість 10-х класів у ліцеях має бути не менше двох- законопроєкт

Кількість 10-х класів у ліцеях має бути не менше двох- законопроєкт

Парламентським Комітетом з питань освіти, науки та інновацій створено робочу групу. До її складу ввійшли представники МОН. Головним завданням групи є підготовка до другого читання законопроекту №4629-1 з метою вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв профільної середньої освіти. Про це повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет у своєму Telegram.

Основні умови реформи – доступ дітей до якісної освіти та розширення прав громад. І цей аспект не менш важливий, бо лише повноцінний і повноправний власник закладу освіти зможе гарантувати його належне утримання й розвиток.

«Позиція МОН з питань розширення повноважень громад для схвалення самоврядних рішень та спрощення вимог до ліцеїв залишається незмінною:

  • громада повинна мати право присвоювати ліцеям статус опорного закладу;
  • такі ліцеї повинні мати у своєму складі структурні підрозділи, що забезпечують здобуття дошкільної та початкової освіти;
  • кількість 10-х класів у ліцеях має бути не менше двох, але забезпечувати не менше трьох профілів навчання.

Ми впевнені, що співпраця МОН та обласних управлінь освіти з парламентським профільним комітетом дасть змогу врегулювати питання трансформації мережі закладів загальної середньої освіти, і право кожного учня на освіту буде дотримано в повному обсязі», – заявив Шкарлет.

Чтайте також:  Не хочеш гарно вчитися – підеш у ПТУ, як знецінити саму ідею профільної школи

Джерело.


Повернутись вверх