facebook

Як розміщувати фото дітей в інтернеті — уповноважений з прав дитини

Як розміщувати фото дітей в інтернеті — уповноважений з прав дитини

Зображення дитини в інтернеті створюють її «цифровий слід». Тому батьки мають дуже зважено ставитись до того, що саме публікують в мережі, наголосив у інтерв’ю уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба.

Уповноважений з прав дитини зауважив, що межа того, що саме дозволено викладати в інтернет, в законодавстві чітко не прописана. Тому батьки самі повинні добре подумати перед тим, як викладати фото чи відео дитини.

«Інколи хвилинний жарт чи бажання «стати відомими» може спричинити негативні наслідки для вразливої психіки. Адже цей контент залишиться в інтернеті назавжди. Тому я раджу батькам поміркувати 10 разів щодо необхідності у викладенні в мережу тієї чи іншої інформації. Можливо, краще залишити ці фото в межах родини», — нагадав Микола Кулеба.

За його словами, слід дотримуватись таких правил:

Не публікувати інформацію, з якої можна дізнатися місце перебування (адресу);
Не позначати геолокацію;
Не показувати фото дитини в оголеному вигляді, незалежно від її віку;
Опубліковані світлини з дитиною мають нести позитивний характер (не демонструвати сина чи дочку в сльозах);
У дітей з 6 років питати дозволу на публікацію фото.
«Пам’ятайте головне правило: щоразу, завантажуючи фото або відео дитини у мережу Інтернет, ви створюєте її цифровий слід, який, вірогідніше за все, йтиме за нею у доросле життя. Подумайте, чи стане це їй у нагоді», — застеріг Дмитро Кулеба.

Чтайте також:  Давайте припинимо вже у школі займатися імітацією навчання!

Джерело.


Повернутись вверх