facebook

Прямо під час іспиту померла 15-річна школярка: «Не їла три дні»

Прямо під час іспиту померла 15-річна школярка: «Не їла три дні»

У Моздоку (Північна Осетія) під час іспиту померла 15-річна школярка. Лікарі не змогли врятувати дівчину. Вона померла в реанімації. Просто під час іспиту з російської мови в Республіці Північна Осетія 15-річної Аминат стало погано.

Трагедія сталася в Кизлярський школі вранці 24 травня. Про це повідомляє Mash. Дев’ятикласники сідали перед здачею іспиту близько 10 години ранку. Аминат стало погано. Вона втратила свідомість. Вчителі та медперсонал школи почали надавати їй допомогу до приїзду швидкої.

Не гаючи часу дівчинку повезли в лікарню на власній машині вчителя. Доїхати до лікарні встигли (Моздокская центральна лікарня), проте це не врятувало ситуацію. Школярка померла в реанімації. Це був серцевий напад. Причина трагедії Справою про смерть школярки вже зайнялися. Розбиратися з деталями трагедії виїхав уповноважений з прав дітей Владикавказа. Як виявилося, дівчина дуже нервувала через іспитів: вона три дні нічого не їла, тому що усередині готувалася до підсумкової атестації знань. Крім цього, у Аминат і так були проблеми зі здоров’ям, а конкретно – з серцем.

Фактором, який також міг зіграти чималу роль, була спека – 30 градусів. Як пишуть місцеві журналісти, Аминат була старанною ученицею. За свої результати вона дуже переживала. Мріяла після закінчення школи вступити до коледжу на бюджет. Спокійна і старанна школярка вчилася на чотири-п’ять. Виховувалася в повній сім’ї. Має старших братів. Коли в школі брали аналізи крові, Аминат кілька разів втрачала свідомість.

Чтайте також:  Ох і реформа: старші класи шкіл відправлять до ПТУ - подробиці

Реакція громадськості

Користувачі вражені трагедією, висловлюють співчуття родині. Багато хто переконаний, що в усьому винна тестова освітня система, якої дітей залякують. “І зараз винна школа і батьки, а не ця дебільна тестова система яка тримає не тільки дітей але і батьків в перед інфарктному стані”, – написали в обговоренні телеграм-каналу Mash Gor (коментар оригінальний – ред.).

Джерело.


Повернутись вверх