facebook

Здобули освіту 40 років тому і знову зареєструвались на ЗНО: у Херсонській області учасниками тестування стали випускники 80-х років

Здобули освіту 40 років тому і знову зареєструвались на ЗНО: у Херсонській області учасниками тестування стали випускники 80-х років

Інформує Всеосвіта.

Переважна більшість зареєстрованих на зовнішнє незалежне оцінювання – цьогорічні випускники.

Сьогодні, 21 травня 2021 року, стартувала основна сесія ЗНО і першим предметом для перевірки знань вступників стала хімія. Цьогоріч у Херсонській області учасниками ЗНО стали випускники шкіл, які здобули освіту 40 років тому і мають документи старого зразка.

Про це повідомив керівник Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти Максим Кирпенко у програмі «Тема дня» Українського радіо. Херсон, повідомляє Суспільне.

У Херсонській області зареєструвалися учасники, які завершували повну загальну середню освіту у середині 80-х років. Таких учасників реєстрували відповідно до роз’яснення Міністерства освіти і науки та дотримуючись певних норм і правил, – наголосив Кирпенко.

За його словами, серед зареєстрованих на ЗНО переважна більшість цьогорічні випускники – їх 60%. Втім, є також випускники минулих років та студенти 2-го курсу коледжів й учні професійно-технічних закладів.

Максим Кирпенко також нагадав, що кожен учасник перед складанням ЗНО повинен приготувати паспорт або документ за яким реєструвався та сертифікат учасника ЗНО-2021. Адже лише за наявності цих двох документів учасник буде допущений до проходження зовнішнього незалежного оцінювання.

Наголосив керівник Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти й на тому, що тестування проходитиме з урахуванням карантинних обмежень, які створять на пунктах тестування.

Нагадаємо, випускники з тимчасово окупованих територій на час проходження ЗНО отримають місця для проживання.

Джерело.


Повернутись вверх