facebook

ЗНО-2021: у мережі шахраї продають фейкові відповіді до тестувань

ЗНО-2021: у мережі шахраї продають фейкові відповіді до тестувань

В інтернеті шахраї почали продавати фейкові відповіді на предмети ЗНО-2021. Як і в попередні роки, соціальні мережі рясніють такими пропозиціями, але випускникам не треба цьому вірити, бо відповідей до ЗНО немає.

Джерело:

Український центр оцінювання якості освіти
В УЦОЯО розповіли, що шахраї за певну плату пропонують випускникам та їхнім батькам придбати зошити сертифікаційних робіт ЗНО-2021 із відповідями до них.

Зокрема, вони запевняють в надійності й достовірності джерела інформації, постійно вигадуючи нові схеми. Наприклад, для переконливості надсилають лист із буцімто офіційної скриньки УЦОЯО.

Безумовно, купити можна що завгодно, але точно не тест ЗНО. В Українському центрі оцінювання якості освіти створено потужну систему захисту інформації на всіх етапах підготовки та проведення тестувань,– наголосили в Центрі.

Зокрема, в УЦОЯО суворо засекречено укладають тести і друкують сертифікаційні роботи.

“Окремо зазначимо, що деякі шахраї неправомірно ставлять наш логотип на свій сумнівний контент. За зміст таких матеріалів Український центр оцінювання якості освіти відповідальності не несе”, – додали в УЦОЯО.

В Центрі застерегли учнів відхиляти сумнівні пропозиції, аби не бути ошуканим.

Для ретельної підготовки до ЗНО фахівці УЦОЯО радять проходити тести попередніх років, які є у вільному доступі в рубриці “Тести минулих років”, щоб перевіряти знання та аналізувати свої помилки.

До слова, вже у п’ятницю, 21 травня стартує перше тестування – ЗНО з хімії. Як буде проходити ЗНО в умовах карантину.

Джерело.


Повернутись вверх